ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: H Vanwall θα φτιάξει έξι ολοκαίνουργια μονοθέσια Φόρμουλα 1 της δεκαετίας του ‘50

Αυτοκίνητο: H Vanwall θα φτιάξει έξι ολοκαίνουργια μονοθέσια Φόρμουλα 1 της δεκαετίας του ‘50

Η Vanwall είναι μια ιστορική βρετανική αγωνιστική ομάδα, η οποία το 1958 κατέκτηση τον τίτλο των κατασκευαστών στο πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1. Η Vanwall λοιπόν αναγεννήθηκε από τις στάχτες της και θα κατασκευάσει έξι ολοκαίνουργια μονοθέσια πιστά αντίγραφα των αγωνιστικών της που της εξασφάλισαν τον τίτλο πριν από 72 ολόκληρα χρόνια.

Με απλά λόγια η μόδα των continuation cars, της εκ νέου κατασκευής ιστορικών αυτοκινήτων από τις ίδιες τις εταιρείες με βάση τα γνήσια σχέδια, μεταφέρεται από τα μοντέλα παραγωγής και τα αγωνιστικά άλλων κλάσεων και στα μονοθέσια της κορυφαίας κατηγορίας του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Πέντε από τα συνολικά έξι καινούργια- παλιά Vanwall θα πουληθούν, ενώ το τελευταίο θα χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία μιας αγωνιστικής ομάδας ιστορικών αυτοκινήτων.

Από κει και πέρα κάθε μονοθέσιο θα χρειαστεί, σύμφωνα με τη βρετανική εταιρεία, χιλιάδες ώρες εργασίας για να κατασκευαστεί, ενώ αρωγός στην όλη προσπάθεια θα είναι η εταιρεία Hall & Hall, επίσης βρετανική, που ειδικεύεται στις αναπαλαιώσεις. Με βάση τα γνήσια σχέδια και τις τότε προδιαγραφές θα κατασκευαστεί από την αρχή και ο κινητήρας των 2.500 κυβικών που όπως και τότε έτσι και τώρα θα αποδίδει 270 ίππους.

Κάθε ένα από τα πέντε Vanwall που θα πουληθούν θα κοστίζει προ φόρων περίπου δύο εκατομμύρια ευρώ. Ταυτόχρονα οι ιδιοκτήτες της νέας εταιρείας αναζητούν τρόπο μεταφοράς του DNA της τότε ομάδας σε ένα σύγχρονο αυτοκίνητο, με ότι αυτό σημαίνει…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ