ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ο Σόν Κόνερι οδηγούσε μόνο ως James Bond Aston Martin DB5

Ο Σόν Κόνερι οδηγούσε μόνο ως James Bond Aston Martin DB5

Ο Σον Κόνερι, o Σκοτσέζος ηθοποιός και παραγωγός πέθανε το Σάββατο σε ηλικία 90 ετών, ενώ όλοι θα τον θυμούνται ως James Bond να ακουμπά, πάντα με στυλ, σε ένα αυτοκίνητο που οφείλει μεγάλο μέρος του μύθου στον 007.

Στην Aston Martin DB5, που στην πορεία εξελίχθηκε ως το πιο εμβληματικό μοντέλο του θρυλικού πράκτορα, μιας και είναι αυτό που έχει πρωταγωνιστήσει στις περισσότερες ταινίες από οποιοδήποτε άλλο.

H σύνδεση του Σον Κόνερι με την DB5 είναι υποσυνείδητα τόσο ισχυρή -η Aston Martin πάντως έκανε αρκετές αναφορές στο πρόσωπό του μέσω Twitter- που δύσκολα μπορείς να τον φανταστείς να οδηγεί κάποιο άλλο αυτοκίνητο.

Και όμως στο απόγειο της δόξας του, το 1967, προτίμησε να αποκτήσει ένα άλλο βρετανικό σπορ μοντέλο και ας μπορούσε με τα ίδια χρήματα να αγοράσει και την Aston Martin. Το αυτοκίνητο αυτό ήταν το Jensen C-V8, που είχε χαρακτηριστική εμφάνιση και με τους 330 ίππους που απέδιδε ο V8 του των 5.900 κυβικών, προέλευσης Chrysler, ήταν σαφώς πιο γρήγορο (0-96 χλμ./ ώρα σε 6,7 δεύτερα και τελική ταχύτητα 219 χλμ./ ώρα) τόσο από την DB5 όσο και από τη Lamborghini Miura.

Οι πολύ καλές επιδόσεις ίσως να ήταν και αυτές που έπεισαν το Σόν Κόνερι να το αποκτήσει. Το πούλησε όταν η σύζυγός του είχε ένα σοβαρό ατύχημα οδηγώντας το.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ