ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Τι θα λέγατε για φωτιζόμενες, έξυπνες βάσεις για τις ζώνες ασφαλείας;

Αυτοκίνητο: Τι θα λέγατε για φωτιζόμενες, έξυπνες βάσεις για τις ζώνες ασφαλείας;

Μερικές φορές είναι οι μικρές εξελίξεις που κάνουν τη διαφορά διευκολύνοντας την καθημερινότητα και κάτι τέτοιο θα ισχύσει μάλλον και για τη νέα πατέντα που κατέθεσαν οι μηχανικοί της Skoda. Και η οποία αφορά τη βάση των ζωνών ασφαλείας.

Το κουμπί απασφάλισης των οποίων δεν θα είναι πλέον κόκκινο όπως θέλει η… παράδοση αλλά διάφανο. Και φωτιζόμενο και αν εδώ αναρωτιέστε προς τι η όλη φασαρία θυμηθείτε την τελευταία φορά που ψάχνατε τη βάση σε κάποιο αυτοκίνητο με τον ήχο της προειδοποίησης για τη χρήση της ζώνης να γίνεται ολοένα και πιο ενοχλητικός όσο περνούσαν τα δευτερόλεπτα.

Μάλιστα δεν θα υπάρχει μόνος ένας φωτισμός του, αλλά τρεις διαφορετικοί, χάρη στη δυνατότητα που παρέχουν τα LED. Έτσι όταν ανοίγει η πόρτα του αυτοκινήτου θα είναι λευκό προκειμένου να μπορεί κανείς να δει πολύ εύκολα που βρίσκεται.

Στη συνέχεια μόλις ο επιβάτης καθίσει στη θέση του το χρώμα θα γίνεται κόκκινο, έτσι ώστε να υπενθυμίζεται και με αυτόν τον τρόπο η χρήση της ζώνης. Στη συνέχεια μόλις η πόρπη της τελευταίας ασφαλίσει σωστά το χρώμα θα αλλάζει και πάλι σε πράσινο.

Με τον τρόπο αυτό δεν γλιτώνει κανείς μόνο το ενοχλητικό ψάξιμο αλλά και ο οδηγός είναι βέβαιος πως π.χ. τα παιδιά στο πίσω κάθισμα έχουν βάλει σωστά τη ζώνη τους.

Έξυπνο, αν μη τι άλλο...

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

NEWSLETTER

ΔΗΜΟΦΙΛΗ