ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η τετράθυρη Mercedes-AMG GT 63 S 4MATIC+ είναι το ταχύτερο μοντέλο πολυτελείας στο Nürburgring

Η τετράθυρη Mercedes-AMG GT 63 S 4MATIC+ είναι το ταχύτερο μοντέλο πολυτελείας στο Nürburgring

Το Nürburgring, η διάσημη γερμανική πίστα ο χρόνος γύρου της οποίας αποτελεί μέτρο σύγκρισης των δυνατοτήτων των σπορ μοντέλων, έχει αποκτήσει μια νέα βασίλισσα σε ότι αφορά τα μοντέλα πολυτελείας.

Η νέα κάτοχος του θρόνου είναι η Mercedes-AMG GT 63 S 4MATIC+ 4Door Coupe, η οποία ολοκλήρωσε τα συνολικά 20,6 χιλιόμετρα και τις 73 στροφές που αποτελούν το γύρο σε 7:23,009 πρώτα λεπτά της ώρας. Έτσι εκθρόνισε την Porsche Panamera Turbo S, που για την ίδια διαδικασίας είχε χρειαστεί περίπου 2,0 δεύτερα επιπλέον. Στο τιμόνι του αυτοκινήτου ήταν ο μηχανικός εξέλιξης της AMG και πρώην οδηγός αγώνων Demian Schaffert.

Η τετράθυρη GT 63 S 4MATIC+ είναι, όπως λέει και το όνομά της, τετρακίνητη και κινείται από τον V8 των 4.000 κυβικών της AMG. Ο οποίος με τη βοήθεια δύο turbo αποδίδει εδώ 640 ίππους και 900 Nm και εξασφαλίζει μια επιτάχυνση από στάση έως και τα 100 χλμ./ ώρα σε μόλις 3,2 δεύτερα και μια τελική ταχύτητα 315 χλμ./ ώρα.

Οι επιδόσεις είναι βέβαια καθοριστικές για την επίτευξη του ρεκόρ, ενώ η μόνη διαφορά του αυτοκινήτου που πέτυχε τον πιο γρήγορο γύρο στο Nürburgring σε σχέση με αυτά που μπορεί να αγοράσει κανείς είναι το αγωνιστικό κάθισμα και οι ζώνες των τεσσάρων σημείων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ