ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το Jeep Wrangler θα γίνει και οχτακύλινδρο με 6.400 κυβικά και 460 ίππους

Το Jeep Wrangler θα γίνει και οχτακύλινδρο με 6.400 κυβικά και 460 ίππους

Λίγο πριν την παρουσίαση του νέου Ford Bronco που ήδη έχει εξελιχθεί σε μεγάλη επιτυχία στις ΗΠΑ η Jeep είχε κάνει μια κίνηση αντιπερισπασμού παρουσιάζοντας το Jeep Wrangler 392 Concept. Το οποίο είχε κάτω από το καπό του έναν V8.

Το συγκεκριμένο πρωτότυπο ενθουσίασε τους οπαδούς της μάρκας και έτσι η απόφαση για την μετεξέλιξή του σε μοντέλο παραγωγής ήταν ακόμα πιο εύκολη. Ήδη η Jeep έδωσε στη δημοσιότητα teasers προαναγγέλοντας την πρεμιέρα του που προσδιορίζεται για την επόμενη χρονιά, ενώ εκτός από τις μεγάλες off road δυνατότητές του θα χαρακτηρίζεται και από τον εξαιρετικό ήχο του V8 του.

Οι διαφορές του αυτοκινήτου παραγωγής σε σχέση με το Rubicon 392 Concept θα είναι μικρές και στα μηχανικά μέρη ελάχιστες. Έτσι θα χρησιμοποιηθεί και πάλι ο ατμοσφαιρικός V8 των 6.400 κυβικών ο οποίος αποδίδει 460 ίππους και 609 Nm. Το κιβώτιο θα είναι αυτόματο 8 σχέσεων, η τετρακίνηση εξελιγμένη, οι αναρτήσεις με άξονες της Dana και δυνατότητες ανύψωσης της απόστασης από το έδαφος κατά 5 και κάτι εκατοστά (2 ίντσες), ενώ για την επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ./ ώρα τα 5,0 δεύτερα θα είναι υπέρ- αρκετά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ