ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Με το Vision Urbanaut η Mini κάνει μια προβολή στο μέλλον των μοντέλων της

Αυτοκίνητο: Με το Vision Urbanaut η Mini κάνει μια προβολή στο μέλλον των μοντέλων της

Τα Mini που θα έρθουν τα επόμενα χρόνια είναι πολύ πιθανό να μην έχουν καμία απολύτως σχέση με αυτά που ξέρουμε μέχρι τώρα, αν κρίνουμε από το Vision Urbanaut που παρουσίασε η βρετανική εταιρεία του ομίλου της BMW.

Το Urbanaut είναι ένα ψηφιακό πρωτότυπο που έχει το σχήμα ενός πολυμορφικού ή ενός βαν αν προτιμάτε και χαρακτηρίζεται από πολύ μικρούς προβόλους ώστε να μεγιστοποιείται ο χώρος στο εσωτερικό του αλλά, καθώς και από χυτές γραμμές.

Στην ουσία πρόκειται για μια κάψουλα μετακίνησης, που θα μπορεί να προσαρμόζει το εσωτερικό της στις εκάστοτε ανάγκες μετακίνησης. Σύμφωνα με τη Mini θα αρκούν λίγες κινήσεις για να μετατραπεί σε ένα μικρό, κινητό χώρο διαβίωσης. Επίσης για ταξίδι θα μπορεί να μετακινήσει μέχρι και τέσσερις επιβάτες σε ένα περιβάλλον lounge, μιας θα υπάρχει η δυνατότητα περιστροφής των εμπρός καθισμάτων.

Αυτά τα χαρακτηριστικά του το καθιστούν ιδανικό για car sharing, που αναμένεται να είναι δημοφιλές στο μέλλον, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στην εξατομίκευση. Καταρχήν μέσω τριών διαφορετικών επιπέδων διαμόρφωσης που ονομάζονται «Mini Moments» και έχουν διαφορετική διαμόρφωση, εσωτερικό φωτισμό, στοιχεία εξοπλισμού, μουσική κ.λπ.

Αν και η Mini δεν έχει ανακοινώσει κάτι είναι βέβαιο πως το Vision Urbanaut έχει σχεδιαστεί ως αμιγώς ηλεκτρικό και αυτόνομο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ