SPONSORED ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τρεις λόγοι για να μπούμε τώρα στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης

Τρεις λόγοι για να μπούμε τώρα στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης

Η ηλεκτροκίνηση το τελευταίο διάστημα έχει κερδίσει έδαφος και αναπτύσσεται όλο και περισσότερο και στη χώρα μας, όπου μάλιστα βελτιώνονται διαρκώς οι υποδομές για να την υποστηρίξουν.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες διεθνώς προχωρούν στην παραγωγή όλο και περισσότερων μοντέλων, δίνοντας επιλογές στους καταναλωτές ώστε να μπορέσουν να βρουν αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες τους, ενώ και το ελληνικό κράτος, με τον αντίστοιχο νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα από την ελληνική Βουλή, δείχνει το ενδιαφέρον του.

Εν τούτοις, παραμένει γεγονός πως η ηλεκτροκίνηση δεν είναι τόσο διαδεδομένη όσο θα έπρεπε, σε σχέση με τα οφέλη που παρέχει, τόσο ως προς την τελική εξοικονόμηση χρημάτων για τον καταναλωτή, όσο και σε σχέση με το πολύ μεγαλύτερο όφελος για όλους: Tη σωτηρία του περιβάλλοντος. Το κόστος αγοράς ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου παραμένει αρκετά υψηλό σε σχέση με τα οχήματα με συμβατικό κινητήρα βενζίνης ή ντίζελ και αυτό από μόνο του είναι αποτρεπτικός παράγοντας για όποιον θέλει από τώρα να μπει στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης – ο οποίος φαίνεται πως αποτελεί το μέλλον. Ειδικά οι Έλληνες καταναλωτές φαίνεται να διστάζουν καθώς θεωρούν πως στην επικράτεια δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές για να υποστηρίξουν την ηλεκτροκίνηση και έτσι προτιμούν να επιμείνουν στις «παραδοσιακές» επιλογές, παρά να προχωρήσουν με την τεχνολογία του μέλλοντος. Κι όμως, αυτή είναι η στιγμή για να γνωρίσουμε όλοι την ηλεκτροκίνηση και παρακάτω εξηγούμε το γιατί και το πώς.

Η ηλεκτροκίνηση είναι η επιλογή του αύριο

Σήμερα, η ενεργειακή μετάβαση προς καθαρότερες μορφές ενέργειας με στόχο την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης αποτελεί προτεραιότητα για κυβερνήσεις και φορείς ανά την υφήλιο. Σε αυτό το πλαίσιο, η ηλεκτροκίνηση εξελίσσεται παγκοσμίως σε μια ολοένα και πιο δημοφιλή επιλογή. Κυβερνητικές, περιφερειακές και ιδιωτικές πρωτοβουλίες συγκροτούνται για να προωθήσουν την διάδοσή της σε όσο μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού γίνεται, παρέχοντας κίνητρα και επιδοτώντας τη δημιουργία υποδομών σε ευρεία κλίμακα. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και στην Ελλάδα, με το «Κινούμαι Ηλεκτρικά», τη νομοθετική ρύθμιση που προωθεί την ηλεκτροκίνηση στη χώρα μας, με την ενεργοποίηση χρηματοδοτικών και φορολογικών κινήτρων.

Μπορούμε να δοκιμάσουμε εάν μας ταιριάζει χωρίς να δεσμευτούμε

Το παλιό σλόγκαν που έλεγε πως «μία δοκιμή θα μας πείσει», εφαρμόζεται και στην περίπτωση της ηλεκτροκίνησης: Η LeasePlan δίνει σε όλους μας την ευκαιρία να επιλέξουμε το ηλεκτρικό όχημα που ταιριάζει στις ανάγκες μας και με τον τρόπο αυτό, να δούμε στην πράξη τα οφέλη και τα πλεονεκτήματά της. Ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο με το οποίο θα κινούμαστε για όσο διάστημα μας εξυπηρετεί, έχοντας δίπλα μας τους εξειδικευμένους συμβούλους της LeasePlan που θα κάνουν τη μετάβαση από τη συμβατική οδήγηση στην ηλεκτρική όσο πιο ομαλή γίνεται.

Με τον τρόπο αυτό μπορούμε τώρα να γνωρίσουμε την ηλεκτροκίνηση και το πώς εφαρμόζεται στη χώρα μας, σε σχέση κυρίως με τις υποδομές – που, αξίζει να αναφέρουμε πως βελτιώνονται διαρκώς, ώστε να δοκιμάσουμε τη νέα αυτή τεχνολογία χωρίς να δεσμευτούμε με αγορά. Το μεγάλο πλεονέκτημα, εκτός φυσικά από την οικονομική διευκόλυνση που μας παρέχουν οι λύσεις της LeasePlan, είναι η καθοδήγηση από τους ειδικούς συνεργάτες της που είναι εκεί για να μας βοηθήσουν. Αντί, λοιπόν, να προσπαθούμε να εγκλιματιστούμε στις νέες συνθήκες μόνοι μας, αγοράζοντας ένα καινούριο ηλεκτρικό αυτοκίνητο και ξοδεύοντας ένα σημαντικό κεφάλαιο από τις οικονομίες μας, επιλέγουμε μία από τις λύσεις της LeasePlan: Έχουμε στο πλευρό μας μία ολόκληρη ομάδα που θα μας κατευθύνει, ενώ ταυτόχρονα διατηρούμε και τις οικονομίες μας ασφαλείς.

Το κόστος λειτουργίας

Δεν υπάρχει αμφισβήτηση πως το κόστος λειτουργίας ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι κατά πολύ μικρότερο από εκείνο ενός συμβατικού. Η σχετική νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας περιέχει μία σειρά κινήτρων και διευκολύνσεων για την ηλεκτροκίνηση, ενώ είναι σαφές πως οι λύσεις της LeasePlan μπορούν να καταστήσουν τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση ακόμα πιο εύκολη.

Η LeasePlan, με τα μοντέλα ηλεκτροκίνησης που προσφέρει, δίνει στον οδηγό την ευκαιρία να κάνει μία ξέγνοιαστη επιλογή, με ανταγωνιστικές προσφορές μίσθωσης και ευελιξία χωρίς κανένα άγχος, καθώς παρέχει ένα πλήρες πακέτο υπηρεσιών.

Η ηλεκτροκίνηση είναι το επόμενο βήμα στον χώρο του αυτοκινήτου, είναι το αύριο στους δρόμους όλου του κόσμου. Η χώρα μας προσπαθεί να μπει δυναμικά στο πεδίο και η LeasePlan δίνει τη δυνατότητα στον καθένα από εμάς να δοκιμάσει τώρα τη λύση του μέλλοντος στην αυτοκίνηση – χωρίς άγχος, με πλήρη υποστήριξη. Εμείς το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι βρούμε την προσφορά που μας ταιριάζει.