ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Mercedes θα κατασκευάζει κινητήρες βενζίνης με την Geely και θα τους μοιράζεται με τη Volvo

Η Mercedes θα κατασκευάζει κινητήρες βενζίνης με την Geely και θα τους μοιράζεται με τη Volvo

Η επόμενη μέρα της αυτοκίνησης, όπως θα διαμορφωθεί με την ηλεκτροκίνηση και την αυτόνομη οδήγηση, απαιτεί πολύ μεγάλες επενδύσεις και έτσι όλοι οι κατασκευαστές  αναζητούν συνεργασίες και εξοικονόμηση πόρων.

Έτσι για την επόμενη γενιά των κινητήρων βενζίνης της, των μικρών σε κυβισμό τουλάχιστον, οι οποίοι θα αποτελούν μέρος ενός εξηλεκτρισμένου συστήματος πρόωσης, η Mercedes δεν θα συνεργαστεί με τη Renault όπως κάνει τώρα.

Θα τους εξελίξει και θα τους κατασκευάζει μαζί με τον κινεζικό όμιλο της Geely, ο οποίος με 9,7% είναι και ο μεγαλύτερος μεμονωμένος μέτοχος της Daimler, στην οποία ανήκει η Mercedes. Μάλιστα οι δύο όμιλοι συνεργάζονται ήδη στη Smart, οι δραστηριότητες της οποίας έχουν μεταφερθεί στην Κίνα.

Τα νέα αυτά σύνολα θα είναι έτοιμα το 2024 και θα κατασκευάζονται τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Κίνα, ενώ ενδιαφέρον έχει το ότι θα κινούν και τα μοντέλα της Volvo. Αυτό μπορεί να ακούγεται εκ πρώτης όψεως περίεργο μιας και η Mercedes με τη Volvo είναι σε πολλές κατηγορίες άμεσα ανταγωνιστικές αλλά είναι απόλυτα λογικό και αναμενόμενο από τη στιγμή που η σουηδική εταιρεία ανήκει εξ ολοκλήρου στον κινεζικό όμιλο της Geely.

Πιθανότητα οι κινητήρες αυτοί να χρησιμοποιηθούν και από τη Lotus –άλλη μια ευρωπαϊκή εταιρεία που ανήκει στην Geely- καθώς και στα μοντέλα της Lynk & Co. Μιας νεόκοπης κινεζικής μάρκας που αρχίζει τη δραστηριότητά της στην Ευρώπη και απευθύνεται σε ένα πιο νεανικό κοινό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ