ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Το Naran V8 Hyper Coupe είναι άξιο λόγου και γιατί δεν είναι ηλεκτρικό

Αυτοκίνητο: Το Naran V8 Hyper Coupe είναι άξιο λόγου και γιατί δεν είναι ηλεκτρικό

Τον τελευταίο καιρό υπάρχει μια έξαρση στις εμφανίσεις start up εταιρειών που παρουσιάζουν υπερ- αυτοκίνητα με τεράστιες ιπποδυνάμεις και ασύλληπτες επιδόσεις. Κοινό χαρακτηριστικό όλων τα ηλεκτρικά συστήματα πρόωσης, όμως υπάρχουν και οι εξαιρέσεις.

Όπως για παράδειγμα αυτή της βρετανικής Naran, η οποία φιλοδοξεί να κατασκευάσει το… Νaran V8 Hyper Coupe σε συνολικά 49 αντίτυπα. Το οποίο δεν είναι θα είναι ηλεκτρικό αλλά θα κινείται από έναν καλό, κλασικό V8 με 5.000 κυβικά. Ο οποίος θα καταναλώνει βενζίνη θα είναι τοποθετημένος μπροστά μεν αλλά τόσο πίσω από τον άξονα ώστε στην πράξη να βρίσκεται στο κέντρο του αυτοκινήτου και θα έχει δύο turbo.

Με τη βοήθειά τους θα αποδίδει 1.062 ίππους που θα καταλήγουν σε όλους τους τροχούς. Και θα εξασφαλίζουν ένα 0-96 χλμ./ ώρα σε λιγότερα από 3,0 δεύτερα και μια τελική ταχύτητα που θα ξεπερνά τα 370 χλμ./ ώρα.

Το Naran V8 θέλει πέρα από τις επιδόσεις να παρέχει και μια αίσθηση στο δρόμο που θα είναι ανάλογη των αγωνιστικών του GT3, ενώ προκειμένου να είναι σταθερό και όταν η ένδειξη στο ταχύμετρο θα είναι γύρω στα 300 χλμ./ ώρα το αεροδυναμικό του πακέτο θα εξασφαλίζει κάθετη δύναμη σχεδόν 1.400 κιλών.

Το πλαίσιο προέρχεται από τη σειρά 8 της BMW και αν προσέξει κανείς θα διαπιστώσει κάποια κοινά στοιχεία. Από κει και πέρα κάθε ένα από τα Naran που θα κατασκευαστούν θα μπορεί να προσαρμοστεί απόλυτα στο γούστο και στις επιθυμίες του αγοραστή του. Κάτι που θα ισχύει και για το όνομά του. Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που μέχρι στιγμής ονομάζεται απλά Naran…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ