ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Mercedes EQC 4x4 2 γίνεται… ταχύπλοο για την παγκόσμια πρωταθλήτρια wakeboard

H Mercedes EQC 4x4 2 γίνεται… ταχύπλοο για την παγκόσμια πρωταθλήτρια wakeboard

H θηριώδης Mercedes EQC 4x4 2 είναι ακόμα στο στάδιο του πρωτοτύπου και ενδεχόμενα να μην το ξεπεράσει και ποτέ, αλλά αυτό δεν περιορίζει καθόλου τόσο την εντυπωσιακή της εικόνα όσο και τις δυνατότητές της.

Άλλωστε ο λόγος ύπαρξής της, προς το παρόν τουλάχιστον, είναι να καταδείξει πως και τα πλήρως ηλεκτρικά SUV μπορούν να κάνουν πράγματα και θαύματα πέρα από την άσφαλτο. Να σκαρφαλώσουν, να κινηθούν κάτω από πραγματικά απαιτητικές συνθήκες, αλλά και να περνούν μέσα από νερό αρκετά μεγάλου βάθους χωρίς να… βραχυκυκλώνουν.

Προκειμένου να δείξει ειδικά το τελευταίο η Mercedes έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο με την EQC 4x42 σε ρόλο ταχύπλοου, προκειμένου η παγκόσμια πρωταθλήτρια επαγγελματικού wakeboard Sanne Meijer, η νεότερη σε ηλικία στην ιστορία του αθλήματος, να δείξει τις ικανότητές της.

Για να μπορεί να περάσει χωρίς πρόβλημα μέσα από τη… λίμνη το ειδικής κατασκευής ηλεκτρικό SUV έχει απόσταση από το έδαφος που φτάνει σχεδόν να 30 εκατοστά και είναι μεγαλύτερη ακόμα και από αυτήν του G-Wagen, του πιο παραδοσιακού και σκληροτράχηλου SUV της γκάμας της Mercedes.

Φυσικά υπάρχουν και ειδικά εξελιγμένες αναρτήσεις με μεγάλη ελευθερία αλλά και τετραδιεύθυνση, που δίνει τη δυνατότητα στην EQC 4x42, που οπτικά ξεχωρίζει από τα φουσκωμένα φτερά της που προσθέτουν ακόμα 10 εκατοστά στο πλάτος της, να στρίψει ακόμα και κατά 90 μοίρες.

Το ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης είναι το στάνταρ, με τους 408 ίππους και τα 760 Nm ροπής που είναι άμεσα διαθέσιμα και διευκολύνουν την κίνηση πέρα από την άσφαλτο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ