ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Aston Martin πουλά τις συλλεκτικές Vantage Zagato Heritage δύο-δύο

Η Aston Martin πουλά τις συλλεκτικές Vantage Zagato Heritage δύο-δύο

Η γνωστή, παραδοσιακή ιταλική καροσερία Zagatο συμπληρώνει έναν αιώνα ζωής και ως είθισται στην αυτοκινητοβιομηχανία το γιορτάζει με μια σειρά από συλλεκτικά μοντέλα. Τα οποία δεν θα μπορούσε παρά να είναι της Aston Martin, καθώς η συνεργασία της με τη διάσημη βρετανική μάρκα ξεπερνά σε διάρκεια τα πενήντα χρόνια. Και έχει να επιδείξει πραγματικά ιδιαίτερα αυτοκίνητα.

Για τα 100 χρόνια της Zagato λοιπόν δημιουργήθηκε η Vantage Zagato Heritage, που βασίζεται στο μοντέλο του 2011. Συνολικά θα κατασκευαστούν 38 αυτοκίνητα -τα πρώτα είναι ήδη έτοιμα και θα συμπεριληφθούν στην προσωπική συλλογή του ζεύγους Zagato- εκ των οποίων τα μισά είναι κουπέ και τα άλλα μισά Speedster.

Οι αγοραστές τους όμως θα είναι μόλις 19, καθώς δημιουργούν ζευγάρια -ένα κουπέ και μια Speedster- προκειμένου να αποτελέσουν, σύμφωνα με τις δύο εταιρείες, το τέλειο γκαράζ. Για τους λάτρες της οδήγησης και τους οπαδούς των Aston Martin και Zagato.

Φυσικά κάθε ένα είναι μοναδικό, ενώ σε σχέση με τα απλά μοντέλα της συγκεκριμένης γενιάς ξεχωρίζουν οπτικά το κουπέ από τη χαρακτηριστική double bubble οροφή του και η Speedster από το πιο μεγάλο παρμπρίζ της. Πέρα από αυτά όμως υπάρχουν και άλλες αλλαγές που δεν φαίνονται, όπως το αμάξωμα από ανθρακονήματα και το διαφοροποιημένο αεροδυναμικό πακέτο. Με πιο μεγάλο σπλίτερ μπροστά και αναδιπλούμενη πίσω αεροτομή.

Ταυτόχρονα έχει εξελιχθεί και ο κλασικός, ατμοσφαιρικός V12 των 5.900 κυβικών της Aston Martin, ο οποίος πλέον αποδίδει 600 ίππους.

Αν ενδιαφέρεστε να αποκτήσετε ένα από τα 19 ζεύγη των Aston Martin Vantage Zagato Heritage που είναι ακόμα διαθέσιμα σημειώστε πως μπορείτε να παρακολουθείτε την κατασκευή τους είτε πηγαίνοντας στο εργοστάσιο του Warwick είτε online μέσω ειδικής εφαρμογής. Όσο για την τιμή τους υπολογίστε δύο εκατομμύρια ευρώ προ φόρων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ