ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το καινούργιο Nissan Qashqai αναμένεται την άνοιξη και θα τοποθετηθεί πιο upper class

Το καινούργιο Nissan Qashqai αναμένεται την άνοιξη και θα τοποθετηθεί πιο upper class

Την ερχόμενη άνοιξη η Nissan θα παρουσιάσει την καινούργια γενιά του best seller της του Qashqai. Για το οποίο η πρόθεσή της είναι η αισθητική του να ακολουθεί τα πρότυπα του πιο τολμηρού Juke και η προσέγγισή του να είναι πιο premium.

Η πρόθεση αυτή της Nissan θα είναι εμφανής και στο εσωτερικό του, το οποίο η ιαπωνική εταιρεία αποκάλυψε ήδη σε σημαντικό βαθμό. Έτσι λοιπόν η σχεδίασή του θα είναι μοντέρνα και ταυτόχρονα και high tech, μιας και θα υπάρχει τόσο ένας μεγάλος ψηφιακός πίνακας οργάνων των 12,3 ιντσών όσο και μια οθόνη αφής με διαγώνιο 9,0 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό. Έξυπνα οι σχεδιαστές της Nissan δεν απομάκρυναν όλους τους φυσικούς διακόπτες μιας και στην πράξη αποδεικνύονται πιο πρακτικοί, ενώ διαθέσιμο θα είναι και ένα έγχρωμο HUD 10,8 ιντσών που θα είναι το πιο μεγάλο της κατηγορίας.

Οι δυνατότητες διασύνδεσης θα είναι πλήρεις, θα υπάρχει και θέση ασύρματης φόρτισης smartphones, ενώ από κει και πέρα ο εξοπλισμός θα μπορεί να περιλαμβάνει και ένα premium ηχοσύστημα της Bose, ένα ακόμα πιο εξελιγμένο σύστημα ημι- αυτόνομης οδήγησης ProPilot, ιδιαίτερα ποιοτικές δερμάτινες επενδύσεις καθώς και άλλα ιδιαίτερα ποιοτικά στοιχεία εξοπλισμού στις κορυφαίες εκδόσεις.

Άξιος αναφοράς είναι και ο μικρός διαστάσεων shift by wire επιλογέας του αυτόματου κιβωτίου, ενώ η ίδια τεχνολογία έχει χρησιμοποιηθεί και για τον περιστροφικό διακόπτη της μετάδοσης στις τετρακίνητες εκδόσεις.

Το καινούργιο Qashqai αναμένεται να έχει ακόμα καλύτερους χώρους -ενδεικτικό για αυτό είναι ο χώρος αποσκευών του που θα ξεπερνά τα 500 λίτρα- χάρη στην έστω και μικρή αύξηση τόσο των εξωτερικών του διαστάσεων (μήκος +35 χιλιοστά, πλάτος +32 και ύψος +25 χιλιοστά) και του μεταξονίου όσο και της χρήσης του νέου πλαισίου CMF-C.

Η γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει τα γνωστά σύνολα βενζίνης των 1.332 κυβικών με ήπια υβριδική υποβοήθηση, δεν θα υπάρχουν diesel ενώ θα υπάρχει μια υβριδική έκδοση e-power με τον κινητήρα βενζίνης σε ρόλο range extender.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ