ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H MV Augusta Superveloce Alpine είναι εμπνευσμένη από την Alpine A110

H MV Augusta Superveloce Alpine είναι εμπνευσμένη από την Alpine A110

H ιταλική MV Augusta είναι μια από τις θρυλικές μάρκες μοτοσυκλετών, με βαριά ιστορία αλλά και πολύ ταλαιπωρία σε ό,τι αφορά το ιδιοκτησιακό της καθεστώς. Και αυτό γιατί κατά καιρούς ανήκε στην Harley Davidson και κατά 25% στην AMG. Πλέον φαίνεται να έχει βρει μια κάποια ηρεμία, καθώς στο μετοχικό της κεφάλαιο εκτός από τον όμιλο της Gagiva της οικογένειας Castiglioni μετέχει και ένα ρώσικο fund.

Τώρα η MV Augusta συνεργάζεται με την Alpine, τη σπορ μάρκα του ομίλου της Renault και παρουσίασε μια ειδική μοτοσυκλέτα περιορισμένης παραγωγής, στα χαρακτηριστικό μπλε χρώμα της γαλλικής εταιρείας.

Ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες η σέλα με την επένδυση από αλκαντάρα και τις σιέλ ραφές καθώς και οι σημαίες της Ιταλίας και της Γαλλίας στο εμπρός φτερό.

Ο κινητήρας της Superveloce Alpine είναι ο τρικύλινδρος των 798 κυβικών της MV Augusta, ο οποίος για την περίσταση και με τη βοήθεια ενός racing kit που περιλαμβάνει μια νέα κεντρική μονάδα και μια εξάτμιση της Arrows έχει ανέβει στους 151 ίππους (από 145). Όσο για την τελική της ταχύτητα φτάνει τα 240 χλμ./ ώρα.

Όσο για την τιμή οι μοτοσυκλέτες της MV Augusta δεν ήταν ποτέ φτηνές. Ούτε καν προσιτές, πόσο μάλλον μια ειδική έκδοση περιορισμένη σε μόλις 110 μονάδες. Έτσι λοιπόν η Superveloce Alpine ξεκινά, στην Ιταλία, από τις 36.300 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ