ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Lewis Hamilton: Ο εφτά φορές πρωταθλητής της Φόρμουλα 1 οδηγεί το Mercedes-AMG Project One

Lewis Hamilton: Ο εφτά φορές πρωταθλητής της Φόρμουλα 1 οδηγεί το Mercedes-AMG Project One

To Project One είναι το hyper car της Mercedes με τεχνολογία που προέρχεται απευθείας από τη Φόρμουλα 1. Και αυτό γιατί κινείται από έναν V6 με 1.600 κυβικά που υποστηρίζεται και υποβοηθάται από ένα υβριδικό σύστημα πρόωσης -ακριβώς δηλαδή όπως και στα μονοθέσια της κορυφαίας έκφρασης του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

To υβριδικό αυτό σύστημα, που βασίζεται στο σύνολο με το οποίο η Mercedes και ο Hamilton κέρδισαν το πρωτάθλημα το 2015, αποδίδει περίπου 1.000 ίππους και εξασφαλίζει μια τελική της τάξης των 350 χλμ./ ώρα.

Tο Project One έχει αναγγελθεί ήδη από το 2017 αλλά το εγχείρημα της χρήσης ενός ουσιαστικά αγωνιστικού κινητήρα σε ένα αυτοκίνητο που έχει έγκριση τύπου για δημόσιους δρόμους κάθε άλλο παρά εύκολο είναι. Κάποιες καθυστερήσεις λοιπόν είναι αναμενόμενες.

Η λήξη πάντως της σαιζόν της Φόρμουλα 1 έδωσε τη δυνατότητα στη Mercedes να μας το θυμίσει και πάλι, εμπλέκοντας σε αυτό, όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο τον Lewis Hamilton, ο οποίος με το φετινό τίτλο έφτασε συνολικά στην καριέρα του τους εφτά.

Το Project One φαίνεται πως οδεύει στην ολοκλήρωση και την επίσημη παρουσίασή του, ενώ ο Hamilton δηλώνει με κάθε ευκαιρία που έχει πόσο εντυπωσιακό και μοναδικό είναι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ