ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το «Αυτοκίνητο του 2021» για την Ελλάδα είναι το Renault Captur

Το «Αυτοκίνητο του 2021» για την Ελλάδα είναι το Renault Captur

Tο νέο Renault Captur, έπειτα από την καθιερωμένη ετήσια ψηφοφορία των δημοσιογράφων μελών του θεσμού «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα» και συγκεντρώνοντας συνολικά 405 βαθμούς, αναδείχθηκε ως το «Αυτοκίνητο του 2021» για την Ελλάδα. Η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε, φέτος και λόγω της πανδημίας διαδικτυακά.

Τα 10 αυτοκίνητα που διεκδίκησαν τον επίζηλο τίτλο και τα οποία έφθασαν στην τελική φάση, από τα 22 συνολικά καινούργια μοντέλα που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά τους τελευταίους 12 μήνες στη χώρα μας, βαθμολογήθηκαν με αλφαβητική σειρά, ως εξής: Ford Puma 315, Hyundai i20 274, Nissan Juke 235, Opel Corsa 221, Peugeot 2008 281, Renault Captur 405, Seat Leon 259, Skoda Kamiq 252, Toyota Yaris 242, VW ID 3 216.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά πως «κάνουμε ό,τι μπορούμε για να συμφιλιώσουμε τις μεταφορές με το περιβάλλον, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις τάσεις της τεχνολογίας και της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Επίσης υπογράμμισε πως το υπουργείο έχει μια φιλόδοξη «πράσινη» ατζέντα: απολιγνιτοποίηση, υποθαλάσσιες διασυνδέσεις των νησιών, πρωτοβουλίες για την κυκλική οικονομία για τα απόβλητα κ.λπ., ενώ ξεχώρισε το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά». Το οποίο είπε χαρακτηριστικά πως είναι και ένας πυλώνας, έτσι, ώστε στην Ελλάδα, με ειδικά επενδυτικά κίνητρα, να υπάρξουν μονάδες για κατασκευή φορτιστών μπαταριών και -γιατί όχι- και οχημάτων.

Η διοργάνωση έγινε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ) και του Ελληνικού Συνδέσμου Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ). Η εκδήλωση είχε την υποστήριξη των εταιριών Εθνική Ασφαλιστική & NBG Leasing, ενώ την επιμελήθηκε η CGC Communication.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ