ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Sabre είναι το δώρο Χριστουγέννων της McLaren στους οπαδούς της στις ΗΠΑ

H Sabre είναι το δώρο Χριστουγέννων της McLaren στους οπαδούς της στις ΗΠΑ

Λίγο πριν τις γιορτές η McLaren παρουσίασε το πιο ισχυρό συμβατικό, δηλαδή μη υβριδικό, μοντέλο της. Πρόκειται για τη Sabre των μόλις 25 μονάδων, στην οποία ο γνωστός πια V8 των σχεδόν 4.000 κυβικών της μάρκας, ο μόνος άλλωστε της γκάμας της, φτάνει τους 835 ίππους και τα 800 Nm.

Η McLaren Sabre προορίζεται αποκλειστικά για τις ΗΠΑ και αν αναρωτιέστε το γιατί η απάντηση βρίσκεται στις πιο χαλαρές προδιαγραφές εκπομπής ρύπων που ισχύουν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού σε σχέση με την Ευρώπη.

Φυσικά δεν πρόκειται για ένα μοντέλο που εξελίχθηκε από λευκό χαρτί αλλά μια παραλλαγή της Senna -η McLaren άλλωστε αρέσκεται σε αυτόν τον τρόπο διεύρυνσης των μοντέλων της χρησιμοποιώντας πάντα τον V8 που προαναφέραμε.

Σε σχέση με τη Senna λοιπόν έχει, πέρα από περισσότερους ίππους, ένα επιμηκυμένο εμπρός μέρος με πιο μεγάλο splitter, εισαγωγές αέρα στο καπό, νέους προβολείς και επιπλέον αεροδυναμικά βοηθήματα με πιο χαρακτηριστική βέβαια την τεράστια πίσω φτερούγα σε συνδυασμό με το «πτερύγιο καρχαρία» που παραπέμπει άμεσα σε αγωνιστικό.

Οι πόρτες ανοίγουν προς τα πάνω, είναι τύπου «πεταλούδας», ενώ στο εσωτερικό υπάρχουν δύο μπάκετ με επένδυση από αλκαντάρα, πολύ ανθρακόνημα και μια κάθετη οθόνη για το σύστημα infotainment.

H Sabre, που υπολογίζεται πως θα κοστίζει πάνω από 3,0 εκατομμύρια ευρώ -η πρώτη πάντως έχει ήδη παραδοθεί και κυκλοφορεί στο Beverly Hills- μπορεί να φτάσει τα 351 χλμ./ ώρα και είναι η πιο γρήγορη διθέσια McLaren που έχει κατασκευαστεί μέχρι στιγμής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ