ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτό θα μπορούσε να είναι το νέο Delorean, το αυτοκίνητο μιας 4ης ταινίας «Επιστροφή στο μέλλον»

Αυτό θα μπορούσε να είναι το νέο Delorean, το αυτοκίνητο μιας 4ης ταινίας «Επιστροφή στο μέλλον»

Το Delorean DMC-12 πέρα από την ιστορία του δημιουργού του -μηχανικός, στέλεχος της General Motors, κατηγορήθηκε για εμπόριο ναρκωτικών, γεγονός που οδήγησε σε χρεοκοπία της εταιρεία του παρόλο που στην πορεία αθωώθηκε- δεν θα είχαμε πραγματικά κανέναν ουσιαστικό λόγο να το μνημονεύουμε αν…

Αν δεν είχε πρωταγωνιστήσει στην τριλογία «Επιστροφή στο μέλλον» του Robert Zemeckis ως «μηχανή του χρόνου».

Το DMC-12 λοιπόν, που παρουσιάστηκε το 1981, κλείνει τη χρονιά που ξεκινά σε λίγες μέρες τα 40 του χρόνια και αυτό αποτέλεσε μια καλή αφορμή για τον Ισπανό σχεδιαστή Angel Guerra, που μεταξύ άλλων έχει εργαστεί και για την Κροατική Rimac των ηλεκτρικών hypercars, για να σχεδιάσει ένα σύγχρονο DeLorean. Που θα μπορούσε κάλλιστα να συμμετέχει σε μια νέα ταινία της σειράς.

Φυσικά ο Guerra, που είναι φανατικός οπαδός τόσο του αυτοκινήτου όσο και της τριλογίας των ταινιών, έχει διατηρήσει τα πιο χαρακτηριστικά γνωρίσματα του αρχέτυπου: τις πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω και το αμάξωμα από γυαλισμένο ατσάλι.

Σε αντίθεση όμως με το αρχέτυπο που έχει έναν αναιμικό V6 2.800 κυβικών και 130 ίππων (είχε εξελιχθεί από κοινού από τις Peugeot, Renault και Volvo) το Delorean 40th Tribute, όπως είναι η πλήρης ονομασία του, έχει σχεδιαστεί ως ηλεκτρικό -με δύο ισχυρούς ηλεκτροκινητήρες στον πίσω άξονά του.

Ταυτόχρονα θα έχει και δυνατότητες αυτόνομης οδήγησης, με πολλούς από τους αισθητήρες να βρίσκονται και κάτω από το μαύρο πλευρικό προστατευτικό.

Συνολικά η δουλειά του Angel Guerra δείχνει σοβαρή και το Delorean 40th Tribute ενδιαφέρον. Τώρα αν θα το δούμε είτε στους δρόμους είτε στις οθόνες, μικρές και μεγάλες, είναι ένα άλλο, τελείως διαφορετικό θέμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ