ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

To SUV της Smart θα είναι έτοιμο το 2022

To SUV της Smart θα είναι έτοιμο το 2022

Το ενδεχόμενο παρουσίασης ενός μικρού SUV από τη Smart ακουγόταν ως φήμη εδώ και πολλά χρόνια, ενώ πλέον θα γίνει πραγματικότητα το 2022. Με την παρουσίαση της νέας γενιάς των μοντέλων της μάρκας, που πλέον ανήκει από κοινού στη γερμανική Daimler και την κινεζική Geely.

Η προσθήκη του SUV, που θα ανήκει στην κατηγορία Β οπότε το μήκος του θα είναι περί τα 4,0 μέτρα και βέβαια θα είναι το μεγαλύτερο αυτοκίνητο στη μέχρι τώρα ιστορία της μάρκας, έγινε μετά από απαίτηση της Geely. Η οποία θεωρεί την παρουσία του καθοριστική για τη μελλοντική της εμπορική επιτυχία. Καταρχήν στην αγορά της Κίνας.

Για την Ευρώπη το πιο σημαντικό μοντέλο θα εξακολουθεί να είναι το Fortwo, ενώ όλα τα καινούργια Smart, που όπως και τα νυν θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρικά, θα βασίζονται και σε ένα καινούργιο πλαίσιο. Το οποίο θα είναι μια παραλλαγή του SEA (Sustainable Experience Architecture) που εξελίσσει η Geely.

Από τις πρώτες εικόνες του που δόθηκαν στη δημοσιότητα βλέπουμε πως χαρακτηρίζεται από μικρούς προβόλους, ενώ οι μηχανικοί των Κινέζων έχουν δώσει ιδιαίτερη έμφαση τόσο στην παθητική ασφάλεια, ειδικά της μπαταρίας, όσο και στην εξασφάλιση άνετων χώρων.

Και λέμε οι μηχανικοί των Κινέζων γιατί με βάση τη μεταξύ τους συμφωνία οι αρμοδιότητες των δύο πλευρών είναι απόλυτα καθορισμένες: η Geely έχει αναλάβει το τεχνολογικό υπόβαθρο και η Mercedes το σχεδιασμό. Κάτι που ακούγεται λογικό, μιας και οι Κινέζοι είναι αρκετά προχωρημένοι σε ότι αφορά την ηλεκτροκίνηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ