ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο:Αυτή η Shelby Cobra 427 FAM ανήκε στον Paul Walker, τον εκλιπόντα σταρ του Fast & Furious

Αυτοκίνητο:Αυτή η Shelby Cobra 427 FAM ανήκε στον Paul Walker, τον εκλιπόντα σταρ του Fast & Furious

Ο εκλιπών Paul Walker, ο γνωστός ηθοποιός της διάσημης σειράς Fast & Furious, είχε μια πολύ μεγάλη συλλογή αυτοκινήτων, στην οποία ανήκει και η Shelby 427 Cobra CSX1010 των φωτογραφιών μας.

Μάλιστα είναι η ειδική έκδοση FAM, όπου το FAM σημαίνει «Ferrari’s @ss is Mine» και φυσικά αναφέρεται στην αντιπαλότητα του Carroll Shelby και της Ford με τη Ferrari στους αγωνιστικούς χώρους.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, που είναι βαμμένο σε κόκκινο χρώμα Rosso Corsa, είναι ένα continuation car, δηλαδή έχει κατασκευαστεί καινούργιο στα τέλη της δεκαετίας του ’90 με τις ευλογίες του Carroll Shelby και με βάση τα γνήσια σχέδια του 1965. Συνολικά κατασκευάστηκαν 14, εκ των οποίων μόνο τα δύο είναι FAM, γεγονός που βέβαια αυξάνει την αξία τους.

Ο κινητήρας είναι ένας Shelby 427 FE 468 V8 που αποδίδει 550 ίππους και συνδυάζεται με ένα χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων, ενώ το αμάξωμα είναι από αλουμίνιο και το ρολ-μπαρ από ατσάλι. Από κει και πέρα υπάρχει ανεξάρτητη ανάρτηση σε όλους τους τροχούς, σύστημα διεύθυνσης με κρεμαγιέρα και τιμόνι ίδιο με το γνήσιο, καθώς και ζάντες 15 ιντσών.

H Shelby 427 Cobra CSX1010 του Paul Walker θα πωληθεί το Μάρτιο στη δημοπρασία Mecum’s Glendale και η τιμή της αναμένεται να κινηθεί σε υψηλά επίπεδα. Τόσο λόγω της σπανιότητας και της ιδιαιτερότητάς της αλλά φυσικά και λόγω του διάσημου πρώτου κατόχου της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ