ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Mercedes κάνει plug-in υβριδική και τη CLS, με έως και 320 ίππους από 2.000 κυβικά

H Mercedes κάνει plug-in υβριδική και τη CLS, με έως και 320 ίππους από 2.000 κυβικά

Από τη στιγμή που το plug-in υβριδικό σύστημα πρόωσης είναι διαθέσιμo, π.χ. στην E-Class, είναι λoγικό η Mercedes να το χρησιμοποιήσει σε όσα περισσότερα μοντέλα της μπορεί. Και για να διευρύνει την εκάστοτε γκάμα της αλλά και για να βελτιώσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα, περιορίζοντας ταυτόχρονα και την τυχόν απόκλισή της από το όριο εκπομπών CO2 που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Έτσι λοιπόν plug-in υβριδικές εκδόσεις θα αποκτήσει και το μεγάλο, πολυτελές τετράθυρο κουπέ της, η CLS, στα πλαίσια της προγραμματισμένης ανανέωσής της. Οι νέες αυτές εκδόσεις, κατά αντιστοιχία με την E-Class με την οποία έχουν πολλά κοινά, θα είναι οι CLA 300 e και CLA 300 de. Η πρώτη με κινητήρα βενζίνης 2.000 κυβικών και η δεύτερη με αντίστοιχου κυβισμού σύνολο diesel, ενώ και στις δύο περιπτώσεις ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 90 kW.

Η συνδυαστική απόδοση φτάνει τους 320 και τους 306 ίππους αντίστοιχα και η ηλεκτρική αυτονομία τα 59 χιλιόμετρα. Παράλληλα όλα τα σύνολα βενζίνης και πετρελαίου της γκάμας θα αποκτήσουν ήπια υβριδική υποβοήθηση σε συνδυασμό με ηλεκτρικό κύκλωμα 48 Volt.

Ως είθισται η ανανέωση θα συνδυαστεί με την αναβάθμιση του συστήματος infotainment MBUX στην τελευταία γενιά του σε συνδυασμό με τις δύο μεγάλες οθόνες των 10,25 ιντσών, ενώ εμπλουτισμένα θα είναι και τα διαθέσιμα συστήματα υποβοήθησης.

Από κει και πέρα οι αλλαγές στην εικόνα της Mercedes CLS θα είναι περιορισμένες, με διαφοροποιήσεις κατά κύριο λόγο στους προφυλακτήρες και τα φώτα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ