ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

To Apple Car θα είναι Ηyundai;

To Apple Car θα είναι Ηyundai;

Η Apple φαίνεται πως επέστρεψε για τα καλά στα σχέδιά της να παρουσιάσει ένα αυτοκίνητο, φυσικά ηλεκτρικό και αυτόνομο, με τα σήματά της. Και επειδή η αυτοκινητοβιομηχανία είναι και δύσκολη και περίπλοκη, πέρα από ακριβή, αν δεν έχεις εμπειρία και υποδομές ψάχνει συνεργασίες.

Πριν από περίπου 7 χρόνια ήταν η BMW, ενώ τώρα, όπως δείχνουν τα πράγματα, ο όμιλος με τον οποίο συζητά η διάσημη αμερικανική εταιρεία είναι αυτός της Hyundai. Μάλιστα τοπικά μέσα της Νότιας Κορέας έγραψαν πως η συμφωνία είναι δεδομένη, γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα η μετοχή της Hyundai να σημειώσει αύξηση κατά 19,42%!

Ο κορεάτικος όμιλος τοποθετήθηκε πάντως μετά από αυτό το δημοσίευμα, λέγοντας πως «συνομιλεί με αρκετές εταιρείες που ενδιαφέρονται για ηλεκτρικά και αυτόνομα αυτοκίνητα» χωρίς όμως να κατονομάσει την Apple. Αυτός ίσως να οφείλεται και στην κρυψίνοια με την οποία η τελευταία αντιμετωπίζει τα νέα της προϊόντα.

Από κει και πέρα ο όμιλος της Hyundai δείχνει να αποτελεί ένα ιδανικό συνεργάτη για την Apple. Και αυτό γιατί έχει ο ίδιος τεχνολογία και τεχνογνωσία σε σχέση με την ηλεκτροκίνηση, καθώς και σημαντικές συνεργασίες. Με την κροατική Rimac για παράδειγμα των ηλεκτρικών hypercars αλλά και με εταιρείες τεχνολογίας όπως η κινέζικη Baidu και η αμερικάνικη Nvidia των τσιπ για την αυτόνομη τεχνολογία, καθώς και με τις Grab και Ola, ανταγωνιστές της Uber, σε ότι αφορά τις υπηρεσίες μετακίνησης.

Ένα άλλο στοιχείο που δίνει (πολλούς) πόντους στη Hyundai για την τυχόν συνεργασία της με την Apple είναι η πολύ ισχυρή της θέση στην Ασία, εκεί δηλαδή που σύμφωνα με τις μελέτες, θα σημειωθεί τις επόμενες δεκαετίες η μεγαλύτερη οικονομική άνοδος. Επίσης θετικό το ότι η έδρα της είναι κοντά στην Κίνα που θα πρωταγωνιστήσει σε αυτήν την οικονομική άνοδο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ