ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ποιο αυτοκίνητο είχε αγοράσει ο Elon Musk με τα πρώτα πολλά χρήματα που κέρδισε;

Ποιο αυτοκίνητο είχε αγοράσει ο Elon Musk με τα πρώτα πολλά χρήματα που κέρδισε;

O Elon Musk δεν ενδιαφέρθηκε για τα αυτοκίνητα μετά την εμπλοκή του με την Tesla, αλλά από πολύ πιο νωρίς, όταν η ηλεκτροκίνηση έκανε την εμφάνισή της μόνο σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Και φυσικά όσο αυξανόταν η οικονομική του επιφάνεια τόσο πιο ακριβά γίνονταν και τα μοντέλα που επέλεγε.

Το 1999, σε ηλικία 28 χρονών, ήταν επικεφαλής της XCom, τα εισοδήματά του είχαν φτάσει ένα επίπεδο και αυξάνονταν συνεχώς και έτσι αποφάσισε να κάνει ένα δώρο στον εαυτό του. Όπως θα δει κανείς στο προς 22 ετών βίντεο του CNN το δώρο αυτό δεν ήταν άλλο από το κορυφαίο για πολλούς υπερ- αυτοκίνητο στην ιστορία, τη McLaren F1.

Η οποία κόστιζε τότε στις ΗΠΑ 815.000 δολάρια, ενώ στο βίντεο για χάρη συντομίας αλλά και εντυπωσιασμού αναφέρεται έως το αυτοκίνητο του ενός εκατομμυρίου (δολαρίων).

Προφανώς ένας από τους λόγους που το επέλεξε ο Musk είναι και η σπανιότητά του -λέει πως είναι μια από τις 62 αλλά για χρήση στο δρόμο η McLaren είχε κατασκευάσει 64, ενώ οι υπόλοιπες μέχρι τις συνολικά 106 ήταν αγωνιστικές.

Δεν γνωρίζουμε αν ο Musk έχει κρατήσει τη McLaren F1, το πιο πιθανό είναι όχι, αλλά αν το έχει κάνει θα πρέπει να είναι μια από τις καλύτερες επενδύσεις του, μιας και η τιμή της έχει από τότε υπερ- δεκαπλασιαστεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ