ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H ηλεκτρική BMW i4 θα παρουσιαστεί φέτος και θα ανταγωνίζεται το Tesla Model 3

H ηλεκτρική BMW i4 θα παρουσιαστεί φέτος και θα ανταγωνίζεται το Tesla Model 3

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της BMW το νέο της ηλεκτρικό μοντέλο και το πρώτο της μεσαίας κατηγορίας, θα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια της χρονιάς που διανύουμε και αυτός είναι και ο λόγος που δοκιμάζεται εντατικά σε δημόσιους δρόμους. Φυσικά με έντονο καμουφλάζ, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που έδωσε η BMW στη δημοσιότητα.

Η i4, όπως θα ονομάζεται, θα βασίζεται στο πλαίσιο CLAR, κάτι που σημαίνει πως θα έχει πολλά κοινά στοιχεία με τις σειρές 3 και 4 της βαυαρικής εταιρείας. Στην πράξη πρόκειται για μια ηλεκτρική 4 Gran Coupe, που θα διαφοροποιείται οπτικά κυρίως στη μάσκα και στη συνέχεια στα σημεία.

Με βάση τα πρώτα στοιχεία η αυτονομία της i4 θα φτάνει μέχρι και τα 600 χιλιόμετρα, ενώ θα μπορεί να φορτίσει μέχρι και με ισχύ 150 kW. Αυτό σημαίνει πως σε περίπου 35 λεπτά η μπαταρία θα έχει φορτίσει στο 80% της χωρητικότητάς της, ενώ μια φόρτιση έξι λεπτών θα εξασφαλίζει κίνηση για 100 χιλιόμετρα.

Η i4 θα ξεκινήσει ως M50, δηλαδή με δύο ηλεκτροκινητήρες που θα εξασφαλίζουν και την τετρακίνηση και συνδυαστική απόδοση 530 ίππων. Επιπρόσθετα θα υπάρχει και μια λειτουργία boost που θα εξασφαλίζει για περιορισμένο χρονικό διάστημα ακόμα μεγαλύτερη ισχύ.

Η λειτουργία αυτή θα είναι προαιρετική στην πισωκίνητη BMW i440, που θα έχει έναν ηλεκτροκινητήρα και 330 ίππους, ενώ μετά από μερικούς μήνες από την πρεμιέρα θα εμφανιστεί και η βασική έκδοση. Η i435, με επίσης έναν ηλεκτροκινητήρα, 280 ίππους και μια τιμή που θα είναι πιο χαμηλή από τις περίπου 48.000 ευρώ που αναμένεται να κοστίζει προ επιδοτήσεων η i440 στη Γερμανία. Όσο για την κορυφαία i4 M50 αυτή κατά πάσα πιθανότητα θα κυμαίνεται κάπου γύρω στις 60.000 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ