ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Με το DS 4 η γαλλική εταιρεία δηλώνει εμφατικά το παρόν στην premium μικρή - μεσαία κατηγορία

Με το DS 4 η γαλλική εταιρεία δηλώνει εμφατικά το παρόν στην premium μικρή - μεσαία κατηγορία

Η DS Automobiles, η premium γαλλική μάρκα της Stellantis -πρέπει να το συνηθίσουμε: πρόκειται για την εταιρεία που προέκυψε από τη συγχώνευση του γαλλικού ομίλου της PSA και του ιταλο- αμερικανικού της FCA- ανανεώνει και άλλο το γκάμα της με το καινούργιο DS 4.

Με το οποίο δηλώνει δυναμικά το παρόν σε μια από τις πιο σημαντικές κατηγορίες, τη C ή αλλιώς μικρή- μεσαία και μάλιστα στο premium τμήμα της, όπου υπάρχουν πολλά και αξιόλογα μοντέλα. Όπως η Α-Class της Mercedes, η σειρά 1 της BMW, το Α3 της Audi.

Η βάση του ολοκαίνουργιου DS 4 είναι το πλαίσιο EMP 2, που χρησιμοποιείται σε πολλά μοντέλα της πρώην PSA. Μεταξύ αυτών και στο επίσης νέο Citroen C-Cross.

Αισθητικά το νέο DS 4 των 4,40 μέτρων -το πλάτος του φτάνει τα 1,83 μέτρα και το ύψος του τα 1,47- διαθέτει χαρακτηριστική εμφάνιση, που παραπέμπει άμεσα στο ιδιαίτερο στυλ των μοντέλων της DS Automobiles, ενώ η συνολική του εικόνα είναι σαφώς πιο σύγχρονη και premium σε σχέση με το μοντέλο που αντικαθιστά.

Από κει και πέρα ξεχωρίζουν οι εντυπωσιακοί προβολείς τεχνολογίας LED Matrix, ενώ εξίσου εντυπωσιακά είναι το LED φώτα ημέρας. Όσοι έχουν υπόψη τους την προηγούμενη γενιά θα διαπιστώσουν πως τα κρυφά χερούλια που υπήρχαν στις πίσω πόρτες έχουν εξελιχθεί εδώ σε αναδιπλούμενα παντού.

Την εικόνα ολοκληρώνουν οι ζάντες των μέχρι και 20 ιντσών, ενώ πολλές είναι και οι δυνατότητες εξατομίκευσης. Και για το αμάξωμα και ειδικά για το σύγχρονο και high tech εσωτερικό. Όσο για τον εξοπλισμό είναι πληθωρικός περιλαμβάνοντας σύστημα ημι- αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2, ένα πολύ μεγάλο head up display, και ένα εξελιγμένο ηχοσύστημα της Focal.

Οι διαθέσιμοι κινητήρες είναι οι BlueTech των 1.200 και 1.600 κυβικών, με 130 ίππους ο πιο μικρός και με 180 ή 225 ο πιο μεγάλος, καθώς και ο diesel ΒlueHDI των 1.500 κυβικών και των 130 ίππων. Επίσης υπάρχει και η plug-in υβριδική έκδοση των 225 ίππων με ηλεκτρική αυτονομία 50 χιλιομέτρων, ενώ το αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων είναι στάνταρ παντού.

Ενδιαφέρον είναι πως εκτός από τη στάνταρ έκδοση του νέου DS 4 θα υπάρχουν και άλλες δύο, η DS 4 Cross με πιο τονισμένα στοιχεία SUV και η πιο σπορ DS 4 Performance Line.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ