ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

O Lewis Hamilton θα συνεχίσει να οδηγεί για τη Mercedes στη Φόρμουλα 1

O Lewis Hamilton θα συνεχίσει να οδηγεί για τη Mercedes στη Φόρμουλα 1

Αίσιο τέλος, όπως άλλωστε αναμενόταν, είχαν οι διαπραγματεύσεις του Lewis Hamilton με τη Mercedes για την ανανέωση της μεταξύ τους συνεργασίας. Η συμφωνία των δύο πλευρών είναι για ένα χρόνο, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα της ανανέωσής της για μια ακόμα σαιζόν.

Η αμοιβή του Hamilton θα είναι και πάλι περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η λύση που δόθηκε είναι ένας πολύ καλός συμβιβασμός σε αυτά που ζητούσε αρχικά ο Βρετανός εφτά φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής -τριετές συμβόλαιο που θα του απέφερε συνολικά περί τα 120 εκατομμύρια ευρώ- και σε αυτά που είχε τη δυνατότητα να προσφέρει η Mercedes εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού που την έχει ταλαιπωρήσει, όπως άλλωστε και όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες, σημαντικά στον οικονομικό τομέα.

Με τη ανανέωση της συνεργασίας των δύο πλευρών ανοίγει διάπλατα ο δρόμος στο Hamilton για τη διεκδίκηση και του όγδοου παγκόσμιου τίτλου του, που θα τον φέρει μόνο του στην κορυφή της κατάταξης των πιο επιτυχημένων οδηγών της Φόρμουλα 1 όλων των εποχών. Φυσικά και η Mercedes θα διεκδικήσει εκ νέου το πρωτάθλημα των κατασκευαστών.

Επίσης η γερμανική εταιρεία και ο βρετανός πιλότος θα ιδρύσουν από κοινού ένα ίδρυμα που θα προωθεί τη μεγαλύτερη ποικιλομορφία και τη δυνατότητα πρόσβασης όλων στο μηχανοκίνητο αθλητισμό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ