ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τελικά ούτε η Hyundai θα συνεργαστεί με την Apple για το αυτοκίνητό της

Τελικά ούτε η Hyundai θα συνεργαστεί με την Apple για το αυτοκίνητό της

Πριν από λίγες ημέρες η συμφωνία μεταξύ του ομίλου της Hyundai και της Apple ήταν σχεδόν δεδομένη -κυρίως από τα μέσα ενημέρωσης της Νότιας Κορέας. Το άμεσο αποτέλεσμα ήταν να αυξηθεί η περιουσία της οικογένειας των ιδιοκτητών της Hyundai μέσα σε λίγες ώρες κατά σχεδόν δύο δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά και να γίνονται εικασίες ακόμα και για τον τόπο κατασκευής του αυτοκινήτου της αμερικάνικης εταιρείας υψηλής τεχνολογίας.

Που θα ήταν ένα καινούργιο εργοστάσιο της Kia στην Τζόρτζια των ΗΠΑ, ενώ με βάση το υποθετικό τελικά χρονοδιάγραμμα το πρωτότυπο θα παρουσιαζόταν το 2022 και το μοντέλο παραγωγής θα ήταν έτοιμο το 2024. Επίσης πληροφορίες έλεγαν πως οι δύο εταιρείες συζητούσαν μεταξύ τους ήδη από το 2018.

Τώρα λίγες μόλις εβδομάδες μετά η Hyundai, σύμφωνα με το Automotive News, ανακοίνωσε στους επενδυτές πως δεν συζητά με την Apple για την εξέλιξη αυτόνομων αυτοκινήτων.

Η Apple με τη σειρά της ενημέρωσε, από τις αρχές του 2021, πως έχει δημιουργήσει μια εσωτερική ομάδα εργασίας με αντικείμενο ένα αυτοκίνητο. Στη συγκεκριμένη ομάδα μετέχουν και μηχανικοί που προέρχονται από την Tesla, ενώ αν τα σχέδια της εταιρείας προχωρήσουν το Apple Car θα μπορούσε να είναι έτοιμο κάποια στιγμή από το 2024 έως και το 2028.

Πριν πάντως από τη Hyundai λέγεται πως η Apple είχε έρθει πολύ κοντά με τον όμιλο Volkswagen και ένα πρώτο δείγμα της συνεργασίας τους θα ήταν ένα ηλεκτρικό και αυτόνομο βαν που θα βασιζόταν στο Transporter για χρήση στις εγκαταστάσεις της αμερικάνικης εταιρείας.

Με όλα αυτά πάντως κάποια στιγμή θα παρουσιαστεί πράγματι ένα αυτοκίνητο από την Apple και κανείς δεν θα το πιστεύει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ