ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Tesla θα παρουσιάσει εισαγωγικό μοντέλο που θα κοστίζει περίπου 20.000 ευρώ

H Tesla θα παρουσιάσει εισαγωγικό μοντέλο που θα κοστίζει περίπου 20.000 ευρώ

Πριν από περίπου έναν χρόνο, στα εγκαίνια του Gigafactory στην Κίνα, o ισχυρός άντρας της Tesla Elon Musk είχε προαναγγείλει την κατασκευή και νέων μοντέλων στη συγκεκριμένη εγκατάσταση. Τώρα αυτό το νέο μοντέλο ανακοινώθηκε επίσημα, όχι από τον Musk αλλά από τον Tom Zhu.

Άγνωστος μεν σε μας αλλά επικεφαλής της Tesla στην Κίνα, o οποίος επιβεβαίωσε την παραγωγή ενός πιο μικρού σε σχέση με τα υπάρχοντα μοντέλου, με αμάξωμα δύο όγκων (hatchback) -μια πρώτη του εικόνα έκανε την εμφάνισή της στο δημοφιλές στην Κίνα δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης Wechat. Η βάση του θα είναι το πλαίσιο του Model 3 και από όλες τις απόψεις θα πρόκειται για το εισαγωγικό στη γκάμα της Tesla μοντέλο.

Έτσι η τιμή εκκίνησής του προσδιορίζεται γύρω στις 20.000 ευρώ και για να επιτευχθεί θα πρέπει να συμπιεστεί αρκετά το κόστος παραγωγής αλλά και να χρησιμοποιηθούν πιο φτηνές μπαταρίες σε σχέση με το Model 3. Το βέβαιο είναι πως το μικρό Tesla δεν προορίζεται μόνο για την Κίνα, όπου τα ηλεκτρικά μοντέλα αυτής της διάστασης και αυτής της τιμής είναι ιδιαίτερα δημοφιλή, αλλά για την παγκόσμια αγορά.

Το mini Tesla όχι μόνο θα κατασκευάζεται στην Κίνα αλλά θα εξελιχτεί και αποκλειστικά εκεί, στο Κέντρο Έρευνας και Εξέλιξης που ίδρυσε η αμερικάνικη εταιρεία στη μεγάλη ασιατική χώρα. Μάλιστα είναι το πρώτο εκτός ΗΠΑ.

Οι πρώτες δοκιμές θα μπορούσαν να ξεκινήσουν ακόμα και προς το τέλος του έτους, ενώ για την έναρξη των πωλήσεων θα πρέπει μάλλον να περιμένουμε κάποια χρόνια. Άλλωστε η Tesla παραδοσιακά κάθε άλλο παρά συνεπής είναι στις χρονικές εξαγγελίες της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ