ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H πιο ισχυρή Mercedes στη μέχρι τώρα ιστορία της μάρκας θα είναι plug-in υβριδική με 800+ ίππους

H πιο ισχυρή Mercedes στη μέχρι τώρα ιστορία της μάρκας θα είναι plug-in υβριδική με 800+ ίππους

O εξηλεκτρισμός μπορεί να προέκυψε από την ανάγκη μείωσης της μέσης κατανάλωσης και των εκπομπών ρύπων που είναι άμεσα συνυφασμένοι μαζί της, αλλά ταυτόχρονα προσφέρει και μια σχετικά εύκολη δυνατότητα αύξησης της συνολικής απόδοσης.

Κάτι που δεν ισχύει μόνο για τα πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα για τα οποία ανακοινώνονται αποδόσεις που προσεγγίζουν ακόμα και τους 2.000 ίππους -τιμή μυθική για κινητήρα εσωτερικής καύσης- αλλά και για τα plug-in υβριδικά. Και αυτό γιατί στην ισχύ του κινητήρα εσωτερικής καύσης προστίθεται και αυτή του ηλεκτροκινητήρα -για όσο η μπαταρία θα έχει ικανά αποθέματα ενέργειας.

Έτσι λοιπόν η πιο ισχυρή Mercedes, στη μέχρι τώρα ιστορία της μάρκας, θα είναι πολύ σύντομα μιας και επίκειται η επίσημη παρουσίασή της, η AMG GT 73e PHEV. Στο κορυφαίο GT 4-Door Coupe, όπως είναι η επίσημη ονομασία του μοντέλου, ο γνωστός bi-turbo V8 των 4.000 κυβικών και των 612 ίππων της AMG θα συνδυάζεται με ένα ηλεκτροκινητήρα 204 ίππων, με αποτέλεσμα συνδυαστικά η απόδοση να φτάνει τους εντυπωσιακούς 816 ίππους.

Ταυτόχρονα θα υπάρχει και η δυνατότητα αποκλειστικά ηλεκτρικής κίνησης για μέχρι και 50 χιλιόμετρα, ενώ η Mercedes-AMG GT 73e PHEV 4-Door Coupe αναμένεται να είναι και ένα από τα πιο γρήγορα αυτοκίνητα που θα μπορεί να αγοράσει κανείς. Και αυτό γιατί οι πληροφορίες λένε πως θα ολοκληρώνει το 0-100 χλμ./ ώρα σε λιγότερα από 3,0 δεύτερα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ