ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Το νέο Honda ΗR-V θα είναι υβριδικό και πιο upper class

Αυτοκίνητο: Το νέο Honda ΗR-V θα είναι υβριδικό και πιο upper class

Η Honda παρουσίασε την τρίτη γενιά του μικρού της SUV, του HR-V. Η πρεμιέρα του έγινε καταρχήν στην Ιαπωνία, όπου ονομάζεται Vezel με την ευρωπαϊκή του έκδοση να ακολουθεί προς τα τέλη του έτους.

Αισθητικά είναι σαφής η πρόθεση των Ιαπώνων να προσδώσουν στο HR-V μια πιο upper class εικόνα. Και αυτό εκφράζεται από την πιο εμφατική και κάθετη μάσκα του που συνδυάζεται με πιο λεπτούς προβολείς αλλά και από το πιο τονισμένο στυλ κουπέ που εξασφαλίζει η κλίση της οροφής. Στην κουπέ αίσθηση συμβάλλουν και οι κρυφές, όπως και στον τρέχον μοντέλο, χειρολαβές στις πίσω πόρτες.

Η ίδια λογική ακολουθείται και στο εσωτερικό, που είναι σύγχρονο και μινιμαλιστικό. Οπτικά ξεχωρίζει η ελεύθερη οθόνη αφής με διαγώνιο 9,0 ιντσών του συστήματος infotainment στο κέντρο του ταμπλό, ενώ δεν λείπουν και οι φυσικοί διακόπτες για το ηχοσύστημα αλλά και το σύστημα κλιματισμού που εξασφαλίζουν την ευκολία χειρισμών και την πρακτικότητα.

Την πρακτικότητα εξασφαλίζουν και τα καθίσματα Magic Seats που διπλώνουν ποικιλοτρόπως, ενώ από κει και πέρα οι δυνατότητες διασύνδεσης αναμένεται να είναι πλήρεις όπως και τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού.

Το καινούργιο HR-Vθα είναι μετά τα CR-V και Jazz το τρίτο μοντέλο της Honda στην Ευρώπη που θα κινείται από το υβριδικό σύστημα e:HEV της εταιρείας, ενώ για πρώτη φορά θα είναι στάνταρ οι δύο ηλεκτροκινητήρες που εξασφαλίζουν και την τετρακίνηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ