ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Με αυτοκίνητα σαν αυτήν την GTA η Alpine θα έχει ευοίωνο μέλλον

Αυτοκίνητο: Με αυτοκίνητα σαν αυτήν την GTA η Alpine θα έχει ευοίωνο μέλλον

Στις πρόσφατες εξαγγελίες για το μέλλον του ο όμιλος της Renault φαίνεται αποφασισμένος να αξιοποιήσει περισσότερο την Alpine. Η οποία μπορεί να μην είναι ένα μεγάλος κατασκευαστής έχει όμως ένα αξιόλογο όνομα στην κατηγορία των σπορ μοντέλων και αρκετές αγωνιστικές επιτυχίες στο παρελθόν.

Η αρχή έγινε με τη συμμετοχή της στη Φόρμουλα 1, όπου η ιστορική ομάδα της Renault μετονομάστηκε σε Alpine, ενώ κάποια στιγμή η εταιρεία θα αξιοποιήσει την αύρα του κορυφαίου μηχανοκίνητου σπορ και στα μοντέλα παραγωγής.

Το πιο πιθανό είναι η γκάμα της να μετατοπιστεί προς τα super cars και να παρουσιάσει στο μέλλον ένα αυτοκίνητο σαν την GTA, που έχει σχεδιάσει ο ανεξάρτητος designer Arseny Kostromin –έχει συνεργαστεί με τις VW, Renault, Genesis και Koenigsegg, έχοντας μετάσχει μεταξύ άλλων και στη δημιουργία του Gemera της τελευταίας.

Ο Kostromin είναι σαφές πως εμπνεύστηκε από το πιο διάσημο και λαμπερό μοντέλο της Alpine, τη Berlinetta της δεκαετίας του ’70, δημιουργώντας μια πολύ ενδιαφέρουσα σύγχρονη εκδοχή της, η οποία εμφανίστηκε αρχικά στο Carscoops.com. Με τονισμένα αεροδυναμικά βοηθήματα, όπως την τεράστια πίσω φτερούγα και το μεγάλο διαχύτη και με τον κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο.

Κατά τον Kostromin ιδανικό σύνολο για την GTA του θα ήταν ένας επίπεδος εξακύλινδρος με εξάτμιση της Acrapovic για ακόμα πιο γεμάτο και χαρακτηριστικό ήχο. Μάλιστα ο κινητήρας αυτός θα μπορούσε να αναβιώσει ένα άλλο διάσημο όνομα από το παρελθόν της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, αυτό της Gordini.

Ταυτόχρονα ο ταλαντούχος σχεδιαστής δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην οπτική απεικόνιση της οδηγικής ευχαρίστησης που θέλει να προσφέρει η Alpine GTA. Αυτό είναι εμφανές κυρίως στο εσωτερικό της, με το πολύ ανθρακόνημα σε συνδυασμό με δέρμα για τις επενδύσεις. Εδώ και σε αντίθεση με την τάση που επικρατεί οι οθόνες απουσιάζουν πλήρως, προκειμένου να δημιουργείται μια πιο «μηχανική» και κατ΄επέκταση μια πιο fun to drive αίσθηση.

Μακάρι η Alpine όντως να έχει στο μάλλον τέτοια εμπνευσμένα μοντέλα στη γκάμα της για να διεκδικήσει τη θέση που της αναλογεί σε μια κατεξοχήν δύσκολη και απαιτητική κατηγορία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ