ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Το Golf GTI έκλεισε τα 45 και η VW το γιορτάζει με την ειδική έκδοση Clubsport 45

Αυτοκίνητο: Το Golf GTI έκλεισε τα 45 και η VW το γιορτάζει με την ειδική έκδοση Clubsport 45

Το Golf GTI, το αυτοκίνητο που δημιούργησε την κατηγορία των hot hatches, των γρήγορων μοντέλων με σχετικά μικρές εξωτερικές διαστάσεις και σύμφωνα με τη VW εκδημοκράτισε τις επιδόσεις -μέχρι την εμφάνισή του τα γρήγορα αυτοκίνητα ήταν εξ ορισμού και ακριβά- έκλεισε τα 45 του χρόνια.

Φυσικά τέτοιες επετείους, ειδικά αν πρόκειται για μοντέλα που έχουν μεγάλο ειδικό βάρος και το GTI το έχει, οι κατασκευαστές δεν τις αφήνουν ανεκμετάλλευτες. Έτσι λοιπόν η VW παρουσίασε με την ευκαιρία την ειδική έκδοση Clubsport 45 του νυν Golf GTI.

Όπως λέει και η ονομασία της βασίζεται στο GTI Clubsport, στο οποίο ο TSI των 2.000 κυβικών αποδίδει 300 ίππους και 400 Nm και συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο DSG 7 σχέσεων. Παράλληλα η ανάρτηση είναι χαμηλωμένη κατά 15 χιλιοστά, ενώ υπάρχουν και τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ DCC με διαφορετικούς συνδυασμός για τα προφίλ οδήγησης.

Από κει και πέρα η Clubsport 45 διαθέτει μαύρη οροφή και μαύρο σπόιλερ οροφής. Η επιλογή του χρώματος κάθε άλλο παρά τυχαία είναι, μιας και αποτελεί άμεση αναφορά στο μαύρο πλαίσιο του πίσω παρμπρίζ του αρχέτυπου. Παράλληλα μαύρες, με κόκκινο περίγραμμα, είναι και οι ζάντες των 19 ιντσών, ενώ μέρος τοu στάνταρ εξοπλισμού είναι τόσο οι LED Matrix προβολείς όσο και η ειδική εξάτμιση της Akrapovic.

Η οποία είναι μέρος του πακέτου Race, μαζί με την κατάργηση του ηλεκτρονικού περιορισμού της τελικής ταχύτητας στα 250 χλμ./ ώρα.

Το VW Golf GTI Clubsport 45 ξεχωρίζει από τις άλλες εκδόσεις και από τα λογότυπα στο πίσω μέρος και το προφίλ του σε συνδυασμό εδώ με μια μαύρη φάσα.

Στην χώρα μας η στάνταρ έκδοση του VW Golf GTI Clubsport ξεκινά από τις 42.728 ευρώ, οπότε η «45» θα κοστίζει σαφώς περισσότερο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ