ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H iX3 είναι το πρώτο ηλεκτρικό SUV της BMW και διαθέτει high tech τεχνολογία πρόωσης

H iX3 είναι το πρώτο ηλεκτρικό SUV της BMW και διαθέτει high tech τεχνολογία πρόωσης

H ΒΜW έχει παρουσιάσει την εταιρική της στρατηγική σε ότι αφορά την ηλεκτροκίνηση, την NUMBER ONE > NEXT και πλέον το πρώτο της ηλεκτρικό SUV, η iX3 θα είναι διαθέσιμη και στη χώρα μας. Κάτι που αυτόματα καθιστά την X3 στην οποία βασίζεται το πρώτο μοντέλο της μάρκας που διατίθεται με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, ως PHEV και ως ηλεκτρικό.

Ταυτόχρονα είναι και το πρώτο κινεζικής παραγωγής αυτοκίνητο της μάρκας που προορίζεται για εξαγωγές, καθώς και αυτό στο οποίο παρουσιάζεται για πρώτη φορά η 5η γενιά της τεχνολογίας eDrive, στην οποία ο ηλεκτρικός κινητήρας, η μετάδοσης και τα ηλεκτρονικά ισχύος αποτελούν μια ολοκληρωμένη μονάδα.

Έτσι επιτυγχάνεται μια ενεργειακή απόδοση κατά 30% περίπου πιο υψηλή σε σχέση με τα ήδη υπάρχοντα ηλεκτρικά μοντέλα του ομίλου BMW, ενώ η ισχύς και η ροπή φτάνουν τους 286 ίππους και τα 400 Nm αντίστοιχα. Όσο για τις επιδόσεις το 0-100 χλμ./ ώρα ολοκληρώνεται σε 6,8 δεύτερα και η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 180 χλμ./ ώρα.

Η μπαταρία, με την κατά 20% μεγαλύτερη ενεργειακή πυκνότητα σε σχέση με τις υπάρχουσες μπαταρίες της BMW, είναι των 80 kWh, με αποτέλεσμα να εξασφαλίζει αυτονομία που φτάνει τα 459 χιλιόμετρα κατά WLTP. Όσο για την φόρτισή της σε ταχυφορτιστή συνεχούς ρεύματος (DC) ισχύος 150 kW απαιτούνται μόλις 34 λεπτά για να φτάσει από το 10 στο 80% της χωρητικότητας της, ενώ αντίστοιχα με 10λεπτη φόρτιση μπορεί να καλύψει απόσταση 100 χιλιομέτρων.

Στα συν του συστήματος πρόωσης και οι αυξημένες δυνατότητες ανάκτησης ενέργειας, ενώ η θέση των μπαταριών που ζυγίζουν αρκετά στο δάπεδο χαμηλώνει και το κέντρο βάρους κατά 75 χιλιοστά γεγονός που σε συνδυασμό με την προσαρμοζόμενη ανάρτηση κολακεύει και τη σπορ συμπεριφορά.

Από κει και πέρα ο διάκοσμος ακολουθεί τα γνωστά υψηλά πρότυπα της BMW, ενώ πλήρης είναι και ο εξοπλισμός σε ότι αφορά την άνεσης, τη ασφάλεια, τη διασύνδεση και την υποβοήθηση.

Η βασική έκδοση της νέας ηλεκτρικής BMW iX3 ξεκινά από τις 64.200 ευρώ, ενώ η κορυφαία Impression φτάνει τις 70.800 ευρώ.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ