ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Smart Drive: Συν στην ασφάλεια, μείον στα ασφάλιστρα

Smart Drive: Συν στην ασφάλεια, μείον στα ασφάλιστρα

Η σύγχρονη τεχνολογία και οι ψηφιακές υπηρεσίες και εφαρμογές που είναι διαθέσιμες με τα αυτοκίνητα που αγοράζουμε, γίνονται όλο και περισσότερες, οπότε είναι λογικό να αναρωτιέται κάποιος αν συμβαίνει το ίδιο και με άλλους τομείς που σχετίζονται με την αυτοκίνηση, τομείς όπως η ασφάλιση.

Η απάντηση είναι ναι, καθώς υπάρχουν προγράμματα όπως το Smart Drive της Αnytime, που αξιοποιούν τη διαθέσιμη τεχνολογία για να παρέχουν με smart τρόπο οφέλη σε όποιον τα επιλέγει. Οφέλη που σχετίζονται τόσο με την ασφάλειά του οδηγού και του αυτοκινήτου, όσο και με το κόστος των ασφαλίστρων του.

Τι είναι το Smart Drive και γιατί αξίζει την προσοχή μας; Πρόκειται ουσιαστικά για μία καινοτόμα λύση τεχνολογίας, ένα πρόγραμμα ασφάλισης αυτοκινήτου που συνδέεται με μία εφαρμογή η οποία μας παρέχει χρήσιμες πληροφορίες για τον τρόπο που οδηγούμε και την ίδια ώρα, μας βοηθά να βελτιώνουμε την οδηγική μας συμπεριφορά και να βγαίνουμε και κερδισμένοι, όταν για παράδειγμα διατηρούμε τα όρια ταχύτητας ή αποφεύγουμε τη χρήση κινητού κατά την οδήγηση. Με λίγα λόγια, πρόκειται για ένα app που όχι μόνο κάνει τις διαδρομές και τις μετακινήσεις μας περισσότερο ασφαλείς, αλλά ταυτόχρονα μας δείχνει πώς να είμαστε καλύτεροι οδηγοί και όταν επιλέγουμε να έχουμε μία προσεκτική οδηγική συμπεριφορά, μας επιβραβεύει. Ουσιαστικά με το Smart Drive κερδίζουμε περισσότερα, οδηγώντας καλύτερα.

Πώς θα κερδίζουμε περισσότερα, όσο οδηγούμε καλύτερα

Για να μπορέσει να επιλέξει κάποιος το Smart Drive από τα πολλά και ενδιαφέροντα προγράμματα της Αnytime, λοιπόν, εκτός από… αυτοκίνητο πρέπει να έχει και smartphone -και ποιος δεν έχει, βέβαια- και να «κατεβάσει» την αντίστοιχη εφαρμογή, είτε από το Google Play, είτε από το Apple Store.

Τo στοιχείο που είναι άξιο αναφοράς εδώ, σχετίζεται με το ότι αν ο οδηγός είναι από 18 έως 35 ετών, θα έχει εξαρχής και συνεχώς μια έκπτωση 10% στα ασφάλιστρά του. Η έκπτωση αυτή έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία και βαρύτητα όταν για παράδειγμα είσαι νέος οδηγός, που καταβάλλει επασφάλιστρο, όμως το ακόμα πιο σημαντικό στοιχείο είναι πως δεν είναι η μόνη. Και αυτό διότι μπορεί στην επόμενη ανανέωση του συμβολαίου να πετύχεις επιπλέον έκπτωση -την οποία δικαιούνται όλοι, ανεξαρτήτως ηλικίας- που μπορεί να φτάσει μέχρι και 20%. Για να γίνει αυτό, πρέπει να έχεις βαθμολογηθεί από την εφαρμογή Smart Drive, που αξιολογεί τη συμπεριφορά σου στον δρόμο και σε επιβραβεύει, με πέντε αστέρια. Αν τα αστέρια σου είναι τέσσερα, η έκπτωσή σου θα είναι 10%, ενώ αν είναι τρία 5%.

Όταν ένα download αρκεί για να απολαμβάνουμε περισσότερη ασφάλεια στον δρόμο

Το app είναι πολύ εύκολο στη χρήση, ενώ για να μπορέσει να αξιολογηθεί η οδική σου συμπεριφορά, θα πρέπει να διανύεις κάθε μήνα τουλάχιστον 350 χιλιόμετρα -αν πάλι χρησιμοποιείς λιγότερο το αυτοκίνητό σου, η Αnytime έχει και άλλα ενδιαφέροντα προγράμματα.

Από εκεί και πέρα, η εφαρμογή προκειμένου να υπολογίσει το σκορ σου και στη συνέχεια τα αστέρια και φυσικά την έκπτωσή σου, χρησιμοποιεί τέσσερα κριτήρια: Τη διατήρηση των ορίων ταχύτητας, την αποφυγή χρήσης κινητού κατά την οδήγηση, το προοδευτικό φρενάρισμα και την επιτάχυνση, ενώ το σκορ σου προκύπτει ανά μετακίνηση, ανά ημέρα, ανά εβδομάδα ή ανά μήνα, καθώς και συνολικά. Μάλιστα, αν θέλεις, μπορείς να δεις τη διαδρομή που έκανες και σε έναν χάρτη, στον οποίο σημειώνονται τα σημεία που θα μπορούσες να τα έχεις πάει ακόμα καλύτερα.

Το πολύ σημαντικό εδώ είναι πως αν αποδεχθείς την πρόκληση της προσπάθειας επίτευξης ενός όσο το δυνατόν μεγαλύτερου σκορ στο Smart Drive, θα αυξήσεις κατακόρυφα όχι μόνο τη δική σου ασφάλεια στο δρόμο, αλλά και όσων κινούνται ταυτόχρονα μαζί σου.

Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί η τήρηση των ορίων ταχύτητας. Αν τα ακολουθείς, δε θα δεις μόνο την επίδοσή σου στο Smart Drive να βελτιώνεται, αλλά θα μειώσεις και δραστικά τον κίνδυνο στον οποίο εκτίθεσαι, τόσο εσύ, αλλά και όλοι οι άλλοι. Αρκεί να σκεφτείς πως το 30% των σοβαρών ατυχημάτων οφείλονται στην υπερβολική ταχύτητα. Επίσης το 50% του συνόλου των ατυχημάτων οφείλονται στη χρήση του κινητού -που στην περίπτωση του Smart Drive, αν μείνεις μακριά του όσο οδηγείς και θα είσαι πιο ασφαλής και θα αυξήσεις και το σκορ σου.

Το ίδιο θα συμβεί κι αν δε φρενάρεις απότομα αλλά προοδευτικά, κάτι που σημαίνει πως είσαι συγκεντρωμένος, αλλά και ότι παρατηρείς όσους κινούνται μπροστά σου, τις κινήσεις και τη συμπεριφορά τους και είσαι έτοιμος να αντιδράσεις έγκαιρα και σωστά. Όσο για τις επιταχύνσεις, αν είναι απότομες αφενός αποκαλύπτουν ότι κινείσαι πιο επιθετικά από ότι θα ήταν καλό, οπότε το σκορ σου μειώνεται και αφετέρου, κάνεις κακό και στην τσέπη σου. Όχι μόνο γιατί η επιπλέον έκπτωσή σου ενδεχομένως θα μειωθεί ή και θα χαθεί, αλλά και γιατί αυξάνεις χωρίς λόγο την κατανάλωση του αυτοκινήτου σου.

Στην πράξη η εφαρμογή Smart Drive μπορεί να σε μάθει πώς να κινείσαι με μεγαλύτερη ασφάλεια και πιο οικονομικά σε ό,τι αφορά την κατανάλωση καύσιμου. Μάλιστα, αν συμμετέχεις και στους διαγωνισμούς της, όχι μόνο θα μπορείς να κερδίζεις δώρα από συνεργαζόμενες με την Αnytime εταιρείες, αλλά θα μπορείς να διαπιστώνεις από το σκορ σου διαρκώς, το πόσο έχεις βελτιώσει τις οδηγικές σου ικανότητες.

Φυσικά, μπορείς τόσο να συγκρίνεις τις επιδόσεις σου με εκείνες άλλων οδηγών και να προσπαθήσεις να γίνεις ακόμα καλύτερος, αλλά και να επωφεληθείς από εκπτώσεις για στάθμευση στο ParkAround. Επιπρόσθετα, το Smart Drive της Anytime θα καλύψει όλες σου τις ανάγκες, μιας και είναι διαθέσιμο ως basic, value και premium, ώστε να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει καλύτερα. Όσο για τη διαχείριση του συμβολαίου και των πληρωμών σου μπορεί να γίνει online στο my anytime. Το σίγουρο είναι πως με λύσεις όπως εκείνες του Smart Drive, τώρα ο καθένας μας έχει την ευκαιρία μέσα και από την ασφάλιση αυτοκινήτου να γίνει μέρος της μεγάλης προσπάθειας για τη δημιουργία ενός κόσμου με ασφαλέστερη οδήγηση και λιγότερα ατυχήματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ