ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H εμβληματική Lamborghini Countach παρουσιάστηκε πριν από μισό αιώνα!

H εμβληματική Lamborghini Countach παρουσιάστηκε πριν από μισό αιώνα!

Το αυτοκίνητο που δημιούργησε στην ουσία την κατηγορία των hyper cars, που έμοιαζε σαν από άλλο πλανήτη και που υπήρχε ως αφίσα σε πολλά εφηβικά δωμάτια για ολόκληρες δεκαετίες, έκανε την εμφάνισή του πριν από ακριβώς 50 χρόνια.

Ο λόγος για την Countach, την πιο γνωστή και σημαντική Lamborghini μέχρι στιγμής, η οποία ήταν φυσικά, ως πρωτότυπο LP500, το αστέρι της έκθεσης της Γενεύης το 1971. Μάλιστα δεν ήταν καν στο περίπτερο της ιταλικής εταιρείας αλλά σε αυτό της Carozzeria Bertone, καθώς η Lamborghini παρουσίαζε ταυτόχρονα και τη Miura SV.

H Countach ήταν η άμεση διάδοχος της Miura και ακόμα πιο εντυπωσιακή, με τον V12 της τοποθετημένο στο κέντρο και κατά μήκος -το LP σημαίνει αυτό ακριβώς στα ιταλικά (Longitudinale Posteriore)- και κυρίως με τις πόρτες της που άνοιγαν προς τα πάνω. Και που από τότε αποτελούν βασικό χαρακτηριστικό όλων των κορυφαίων μοντέλων της μάρκας.

Η πρωτότυπη Countach LP500 είχε έναν κινητήρα 5.000 κυβικών και χρησιμοποιήθηκε από τον οδηγό δοκιμών της Lamborghini, τον Bob Wallace, σε κάθε είδους τεστ. Σε σχέση με το μοντέλο παραγωγής, που παρουσιάστηκε το 1974 και μέχρι το 1990 κατασκευάστηκε συνολικά 1.999 φορές, είχε μεν διαφορές, αλλά οι βασικές γραμμές του εντυπωσιακού σχήματός της ήταν ίδιες.

Δημιουργός της Countach, αλλά και της Miura, ο διάσημος Marcello Gandini, διευθυντής τότε της Carozzeria Bertone.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ