ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Το Aygo X prologue προλογίζει το νέο μίνι της Toyota

Αυτοκίνητο: Το Aygo X prologue προλογίζει το νέο μίνι της Toyota

H Toyota έχει δηλώσει πως θα εξακολουθεί και στο μέλλον να δίνει το παρόν στη μικρότερη των κατηγοριών και αυτό παρά την ολοκλήρωση της συνεργασίας της στη συγκεκριμένη κατηγορία με τον (πρώην πια) όμιλο της PSA.

Με δεδομένη λοιπόν την παρουσίαση του νέου Aygo η Toyota παρουσίασε ένα πολύ ενδιαφέρον πρωτότυπο, το Aygo X prologue, που όπως λέει και το όνομά του προλογίζει το νέο της μίνι.

Στόχος των σχεδιαστών της μάρκας ήταν να δημιουργήσουν ένα φρέσκο και νεανικό σχήμα και μπορούμε να πούμε πως τα κατάφεραν. Ταυτόχρονα δεν μπόρεσαν να αντισταθούν στη δυναμική των SUV και έτσι το πρωτότυπό τους είναι στην πράξη ένα crossover. Με αυξημένη απόσταση από το έδαφος, αλλά και με καλοδεχούμενη ψηλή θέση οδήγησης.

Από κει και πέρα υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες, πέρα από τις έντονες ακμές και τα φουσκωμένα φτερά -ειδικά τα πίσω. Λεπτομέρειες όπως η κλειστή μάσκα με τα εξαγωνικά μοτίβα και η μεγάλη εισαγωγή αέρα ακριβώς από κάτω της, τα ιδιαίτερα φώτα αλλά και οι φωτεινές μπάρες μπροστά και πίσω που τα ενώνουν.

Στην ουσία το Aygo X prologue εγκαινιάζει τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της Toyota που δείχνει ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και δίνει έμφαση και στο life style. Αυτό φαίνεται και από κάποια στοιχεία όπως οι action cameras στους καθρέφτες, προκειμένου οι επιβάτες να καταγράφουν τη διαδρομή τους, η ενσωματωμένη βάση για τη μεταφορά ποδηλάτων στον πίσω προφυλακτήρα και οι ράγες οροφής.

Για το εσωτερικό αλλά και όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του Aygo X prologue και κατά συνέπεια και του Aygo δεν υπάρχουν πληροφορίες από πλευράς Toyota. Εκτός απροόπτου η βάση του θα είναι το πλαίσιο TNGA-B που χρησιμοποιείται και στο Yaris, ενώ ο κινητήρας θα είναι μια εξελιγμένη έκδοση του υπάρχοντος τρικύλινδρου των 1.000 κυβικών. Ο οποίος στην πορεία μπορεί και να αποκτήσει και κάποιας μορφής ηλεκτρική υποβοήθηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ