ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H επόμενη γενιά του Jeep Wrangler θα έχει και έκδοση πικ-απ

H επόμενη γενιά του Jeep Wrangler θα έχει και έκδοση πικ-απ

Κάθε χρόνο στα πλαίσια του Moab Easter Safari, μιας off road εκδήλωσης που διοργανώνεται εδώ και 50 χρόνια την περίοδο του Πάσχα των Καθολικών, η Jeep παρουσίαζει διάφορα πρωτότυπα. Φέτος εμφάνισε συνολικά 7, από τα οποία αξίζει να εστιάσουμε σε δύο, τα Crew Chief 715 και το Comanche, που έχουν κοινό χαρακτηριστικό την καρότσα.

Το Crew Chief 715 είναι στην πράξη μια αναφορά στα στρατιωτικά οχήματα που κατά καιρούς έχει παρουσιάσει η μάρκα στην 75χρονη ιστορία της -μεταξύ αυτών και το Kaiser M715 από το οποίο προέρχεται ο αριθμός στην ονομασία του- και βέβαια δεν κάνει καμία προσπάθεια να το κρύψει. Αντίθετα το προβάλλει όσο περισσότερο μπορεί, με την ρετρό εικόνα της μάσκας του, τα θηριώδη στρατιωτικά ελαστικά των 40 ιντσών, τους heavy duty άκαμπτους άξονες του, αλλά και την υφασμάτινη αφαιρούμενη οροφή, που καλύπτει την καμπίνα των επιβατών και τη διαχωρίζει από την καρότσα.

Η καρότσα είναι άλλωστε το σημείο που πρέπει να σταθούμε, μιας και η αμερικάνικη εταιρεία που ανήκει στο όμιλο της FCA (Fiat Chrysler Automobiles) δεν έχει κρύψει ποτέ πως στη νέα γενιά του πλέον κλασικού της μοντέλου, του Wrangler, που θα παρουσιαστεί προς τα τέλη του 2017, σκοπεύει να συμπεριλάβει και μια έκδοση πικ-απ. Ένα αγροτικό όπως έχουμε συνηθίσει να τα λέμε, επιδιώκοντας να εναρμονιστεί με τη τάση που θέλει τα μοντέλα της συγκεκριμένης κατηγορίας να αποκτούν χαρακτήρα ελεύθερου χρόνου και να γίνονται δημοφιλή και σε άλλους, πέρα από τους παραδοσιακούς αγοραστές τους.

Έτσι λοιπόν το Crew Chief 715 με την πραγματικά εντυπωσιακή εμφάνιση δίνει, όπως είπε και ο Mark Allen, επικεφαλής του τμήματος design της Jeep, μια πρώτη εικόνα για την εικόνα του μελλοντικού αγροτικού. Το οποίο θα είναι και το πρώτο πικ-απ στην ιστορία της με τετράθυρη καμπίνα, οπότε έτσι γίνεται σαφές πως η βάση του θα είναι η αντίστοιχη έκδοση του Wrangler.

Πικ-απ πάντως είχε και στο παρελθόν η Jeep, π.χ. το Comanche, που δανείζει το όνομά του στο δεύτερο αγροτικό concept του Moab Eastern Safari. Το οποίο είναι σαφώς πιο μικρό, μιας και με τη σειρά του βασίζεται στο εισαγωγικό μοντέλο της μάρκας, το Renegade, στο οποίο άλλωστε και οφείλει την εξαιρετική εμπορική της πορεία τελευταία.

Εδώ, λογικά, η καμπίνα είναι μονή, ενώ από τη στιμή που όπως είπαμε η συγκεκριμένη κατηγορία αναμένεται να γίνει πιο δημοφιλής δεν πρέπει να αποκλείσουμε και τίποτα για το μέλλον

ΔΗΜΟΦΙΛΗ