ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η πολυτελέστατη GT Speed των 659 ίππων είναι η πιο δυναμική Bentley Continental

Η πολυτελέστατη GT Speed των 659 ίππων είναι η πιο δυναμική Bentley Continental

Η Continental GT Speed είναι το πιο δημοφιλές και πιο σπορ μοντέλο της Bentley και η έκδοση Speed της υπερθεματίζει στον τελευταίο τομέα, καθώς είναι η πιο δυναμική εκδοχή της.

Κύριο χαρακτηριστικό της το ηλεκτρονικό σύστημα τετραδιεύθυνσης, που στις χαμηλές και μεσαίες ταχύτητες επιτρέπει στους πίσω τροχούς να στρίβουν αντίθετα από τους εμπρός, γεγονός που καθιστά το μεγάλο Grand Tourer πιο ευέλικτο. Τόσο στην πράξη όσο και στην αίσθηση. Στις μεγάλες ταχύτητες στρίβουν στην ίδια κατεύθυνση με τους εμπρός και αυξάνουν σημαντικά τη σταθερότητα.

Φυσικά υπάρχει και η τετρακίνηση, με την κατανομή της ροπής αλλά και τον έλεγχο της πρόσφυσης να έχουν ρυθμιστεί εκ νέου σε όλα τα προγράμματα οδήγησης προκειμένου να εξασφαλίζεται η πιο σπορ αίσθηση. Το ίδιο έχει γίνει και με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη των οχτώ σχέσεων, ενώ σημαντικό είναι πως η GT Speed θα είναι η μόνη έκδοση της Continental που θα κινείται από τον εμβληματικό W12 της μάρκας.

Το σύνολο των 6.000 κυβικών έχει φτάσει εδώ τους 659 ίππους -24 επιπλέον σε σχέση με τη στάνταρ έκδοση του W12- και τα 900 Nm, που εξασφαλίζουν μια τελική ταχύτητα 335 χλμ./ ώρα και μια επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ./ ώρα σε μόλις 3,6 δεύτερα. Παράλληλα o μεγάλος κινητήρας διατηρεί τη δυνατότητα απεμπλοκής της μισών κυλίνδρων του, όταν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες, για χάρη της οικονομίας καυσίμου και κυρίως της μείωσης των εκπομπών ρύπων.

Η κορυφαία Bentley Continental GT διαφοροποιείται και οπτικά στις λεπτομέρειες σε σχέση με τις άλλες εκδόσεις του μοντέλου, με πιο χαρακτηριστικό στοιχείο τις ειδικές ζάντες των 22 ιντσών. Όσο για το πολυτελές εσωτερικό της μπορεί να προσαρμοστεί σε όλα του τα στοιχεία στο γούστο του εκάστοτε ιδιοκτήτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ