ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η ηλεκτρική Ford Mustang Mach-E είναι διαθέσιμη και στην Ελλάδα. Πόσο κοστίζει;

Η ηλεκτρική Ford Mustang Mach-E είναι διαθέσιμη και στην Ελλάδα. Πόσο κοστίζει;

H εποχή του εξηλεκτρισμού για τη Ford έχει ήδη αρχίσει, τόσο με τις ήπιες υβριδικές εκδόσεις για όλα τα μοντέλα της γκάμας της και τα PHEV όπως το Kuga, όσο και με το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό της μοντέλο. Τη Mustang Mach-E με τη σπορ εμφάνιση και το βαρύ όνομα.

Η ηλεκτρική Mustang είναι διαθέσιμη και στη χώρα μας, σε τέσσερεις διαφορετικές εκδόσεις σε ότι αφορά τα συστήματα πρόωσής της. Έτσι η εισαγωγική της έκδοση έχει ένα ηλεκτροκινητήρα με απόδοση 269 ίππων, ο οποίος κινεί τους πίσω τροχούς. Σύμφωνα με τη λογική της Ford συνδυάζεται με την πιο μικρή διαθέσιμη μπαταρία, αυτή των 75 kWh, που εξασφαλίζει αυτονομία που μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 450 χιλιόμετρα. Τιμή απόλυτα ικανοποιητική με τα τρέχοντα δεδομένα των EVs.

H τιμή της ξεκινά από τις 54.476 ευρώ, ενώ η αμέσως επόμενη έκδοση, επίσης με κίνηση μόνο στους πίσω τροχούς κοστίζει 5.569 ευρώ επιπλέον, έχει 294 ίππους και το πιο σημαντικό μπαταρία 98 kWh, που αυξάνει την αυτονομία στα 600 χιλιόμετρα.

Την πιο μικρή μπαταρία, αυτή των 75 kWh αλλά και 269 ίππους έχει η βασική τετρακίνητη Mustang Μach-E, που κοστίζει από 60.395 ευρώ. Εδώ η αυτονομία, σε σχέση με τη αντίστοιχη πισωκίνητη, είναι ελαφρώς μειωμένη στα 420 χιλιόμετρα. Λόγω του αυξημένου βάρους και των επιπλέον τριβών.

Και οι τρεις αυτές εκδόσεις της Mustang Mach-E υπόκεινται σε επιδότηση μέσω του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά», οπότε οι τελικές τιμές αγοράς τους θα διαμορφωθούν πιο χαμηλά. Σε επιδότηση, γιατί η τιμή της προ φόρων ξεπερνά τις 50.000 ευρώ, δεν υπόκειται η κορυφαία μέχρι στιγμής έκδοση του πρώτου ηλεκτρικού Ford.

Πρόκειται για την τετρακίνητη Mustang Mach-E με τη μεγάλη μπαταρία των 98 kWh και τους 351 ίππους που κοστίζει από 67.742 ευρώ. Και εδώ όπως και στις άλλες εκδόσεις η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 180 χλμ./ ώρα, ενώ οι εκδόσεις με κίνηση στους πίσω τροχούς χρειάζονται λιγότερα από 8,0 δεύτερα για να επιταχύνουν από στάση έως τα 100 χλμ./ ώρα. Οι τετρακίνητες είναι ακόμα πιο γρήγορες μιας και ολοκληρώνουν τη συγκεκριμένη διαδικασία σε λιγότερα από 7,0 δεύτερα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ