ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Το Genesis X είναι ένα εντυπωσιακό ηλεκτρικό πρωτότυπο

Αυτοκίνητο: Το Genesis X είναι ένα εντυπωσιακό ηλεκτρικό πρωτότυπο

Η ηλεκτροκίνηση πέρα από όλα τα άλλα δίνει στους σχεδιαστές μεγαλύτερη ελευθερία και τη δυνατότητα να ξεδιπλώσουν το ταλέντο και τη δημιουργική της διάθεση.

Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με το Genesis X, ένα ακόμα πρωτότυπο, το πέμπτο κατά σειρά που έχει παρουσιάσει η μάρκα πολυτελείας της Hyundai και μάλλον το πιο εντυπωσιακό.

Το X, σύμφωνα με τον SangYup Lee τον επικεφαλής του τμήματος design της Genesis που έχει εργαστεί μεταξύ άλλων και στις Bentley, VW, Audi και GM, αποτελεί ένα δείγμα γραφής για τη λογική σχεδίασης των μελλοντικών μοντέλων της μάρκας που στο άμεσο μέλλον θα δραστηριοποιηθεί και στην Ευρώπη. Υιοθετεί πάντως και τη σχεδιαστική φιλοσοφία με την ονομασία «Two Lines» των μοντέλων παραγωγής της εταιρείας.

Αν θέλουμε να κατατάξουμε το όμορφο αυτό πρωτότυπο σε μια κατηγορία θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι ένα grand tourer. Ικανό, εφόσον θα του το επιτρέπει η αυτονομία που θα εξασφαλίζουν οι μπαταρίες του, να καλύψει με άνεση, ταχύτητα και πολυτέλεια μεγάλες αποστάσεις. Διατηρώντας παράλληλα τους επιβάτες του ξεκούραστους.

Αυτός είναι και ο λόγος που οι σχεδιαστές της Genesis επέλεξαν κλασικές γραμμές για την κατηγορία, με μακρύ καπό και μικρούς σχετικά προβόλους. Ένα ευχάριστο και πρωτότυπο στοιχείο είναι τα ιδιαίτερα τονισμένα φτερά που εξασφαλίζουν έναν πιο έντονο δυναμισμό και στα οποία εκτείνονται και τα φώτα.

Αυτή είναι και η αίσθηση που αποκομίζει κανείς από το εσωτερικό του, μιας και η διαμόρφωση της κεντρικής κονσόλας είναι τέτοια που διαχωρίζει πλήρως την περιοχή του οδηγού από αυτήν του συνοδηγού. Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια ο διακόπτης με την οποία ο οδηγός επιλέγει τη φορά κίνησης του Genesis X.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ