ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Η Jeep τοποθετεί σταθμούς φόρτισης σε μονοπάτια εκτός δρόμου

Αυτοκίνητο: Η Jeep τοποθετεί σταθμούς φόρτισης σε μονοπάτια εκτός δρόμου

Η Jeep έχει ήδη ξεκινήσει την πορεία προς τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της, έχοντας ήδη παρουσιάσει plug-in υβριδικές εκδόσεις και έχοντας προαναγγείλει και πλήρως ηλεκτρικές.

Ταυτόχρονα όμως η παραδοσιακή αμερικάνικη μάρκα έχει χτίσει εδώ και δεκαετίες ένα πολύ ισχυρό off road προφίλ, το οποίο φυσικά και θέλει να το διατηρήσει και στην ηλεκτρική εποχή. Και επειδή πρέπει να εξασφαλίζεται και η φόρτιση των Wrangler, των Cherokee καθώς και όλων των άλλων μοντέλων της εταιρείας η Jeep αποφάσισε να τοποθετήσει σταθμούς σε επιλεγμένα μονοπάτια και off road διαδρομές.

Καταρχήν στις ΗΠΑ, ενώ η αρχή θα γίνει από τις λεγόμενες διαδρομές Badge of Honour. Κλασικά off road κομμάτια δηλαδή -τα Trails στην Γιούτα, το Rubicon Trail στην Καλιφόρνια και αυτά γύρω από την Big Bear Lake είναι μερικά από αυτά- τα οποία όταν οι κάτοχοι Jeep τα ολοκληρώσουν μπορούν να τοποθετήσουν το αντίστοιχο σήμα στο αυτοκίνητό τους. Που αποτελεί κατά κάποιον τρόπο έναν τίτλο τιμής.

Οι πρώτοι σταθμοί φόρτισης θα είναι έτοιμοι μέσα στην άνοιξη, ενώ όπου υπάρχει η δυνατότητα θα γίνεται σύνδεσή τους με το τοπικό ηλεκτρικό δίκτυο. Όσο για το χρόνο φόρτισης η μπαταρία των 17,0 kWh του Wrangler 4xe θα γεμίζει πλήρως μέσα σε 2 ώρες.

Όπου το ηλεκτρικό δίκτυο δεν είναι κοντά θα τοποθετούνται ταχυφορτιστές που θα λειτουργούν με ηλιακή ενέργεια, ενώ σε όλους θα μπορούν να φορτίζουν ταυτόχρονα μέχρι και δύο αυτοκίνητα.

Οι κάτοχοι των Jeep θα μπορούν να βρίσκουν τους φορτιστές με τη βοήθεια μιας εφαρμογής στο smartphone τους, ενώ η χρήση τους θα είναι δωρεάν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ