ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Hyundai παρουσίασε το pick-up Santa Cruz που έχει πολλά κοινά με το καινούργιο Tucson

Η Hyundai παρουσίασε το pick-up Santa Cruz που έχει πολλά κοινά με το καινούργιο Tucson

Η Hyundai διεύρυνε τη γκάμα της, καταρχήν στις ΗΠΑ όπου τα αυτοκίνητα της συγκεκριμένης κατηγορίας είναι εξαιρετικά δημοφιλή, με ένα pick-up. Το Santa Cruz, που παρουσιάστηκε μετά από μια μακρά περίοδο αναμονής και πολλές, μα πάρα πολλές διαρροές και teasers.

Το Santa Cruz δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο για τα αμερικανικά δεδομένα, καθώς το μήκος του δεν ξεπερνά τα 4,97 μέτρα, γεγονός που καθιστά στο μέλλον δυνατή και τη διάθεσή του στην Ευρώπη, καθώς αυτό είναι και το στάνταρ μέγεθος των αγροτικών που πωλούνται και στη Γηραιά Ήπειρο.

Από κει και πέρα η καρότσα δεν είναι ξεχωριστή αλλά ενιαία με το υπόλοιπο αμάξωμα, που παρουσιάστηκε ως διπλοκάμπινο.

Αυτό που είναι εμφανές με την πρώτη ματιά είναι πως το Santa Cruz δανείζεται σχεδόν εξ ολοκλήρου την επιτυχημένη αισθητική της τελευταίας γενιάς του Tucson που παρουσιάστηκε πρόσφατα, με την ιδιαίτερη μάσκα και τα χαρακτηριστικά φώτα που τα βλέπει κανείς μόνο όταν είναι αναμμένα.

Λογικά και αναμενόμενα και το εσωτερικό είναι αντίστοιχο με αυτό του SUV της μάρκας, που σε μεγάλο βαθμό προσδιορίζεται από την μεγάλη οθόνη αφής του συστήματος infotainment αλλά και το ψηφιακό πίνακα οργάνων.

Στις ΗΠΑ το Santa Cruz διατίθεται με έναν τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης 2.500 κυβικών, τόσο σε ατμοσφαιρική έκδοση με 194 ίππους όσο και σε turbo με 280. Στην περίπτωση που τo Santa Cruz, που κατασκευάζεται στην Αλαμπάμα, έρθει στην Ευρώπη θα κινείται κατά πάσα πιθανότητα από τον diesel των 2.200 κυβικών του ομίλου της Hyundai.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ