ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Το A6 e-tron concept είναι το επόμενο ηλεκτρικό βήμα της Audi

Αυτοκίνητο: Το A6 e-tron concept είναι το επόμενο ηλεκτρικό βήμα της Audi

Το Audi A6 e-tron, που βρίσκεται σε επίπεδου πρωτοτύπου και είναι ένα ηλεκτρικό πολυτελές Sportback, είναι σημαντικό γιατί μαζί του παρουσιάζεται ένα νέο «ηλεκτρικό» πλαίσιο. Πρόκειται για το Premium Platform Electric ή PPE που θα αποτελέσει τη βάση για τα μελλοντικά EVs της Audi.

Ταυτόχρονα το Audi A6 e-tron είναι και το πρώτο δείγμα μιας νέας σχεδιαστικής προσέγγισης και το μόνο που έχει κοινό με το υπάρχον μοντέλο είναι το όνομα. Και οι διαστάσεις (μήκος 4,96 μέτρα, πλάτος 1,96 και ύψος 1,44 μέτρων), ενώ εξαιρετική είναι η αεροδυναμική του με ένα συντελεστή οπισθέλκουσας που είναι μόλις 0,22.

Από κει και πέρα η εντυπωσιακή μάσκα συνδυάζεται με πολύ λεπτά φώτα που μπορούν ακόμα και να προβάλλουν video games σε τοίχο όταν το πολυτελές ηλεκτρικό Audi είναι σταθμευμένο.

Ανάλογη είναι και η φιλοσοφία σχεδίασης στο εσωτερικό, ενώ το ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης αποτελείται από δύο ηλεκτροκινητήρες, με συνδυαστική απόδοση 476 ίππων και 800 Nm και μια μπαταρία με μεγάλη ενεργειακή χωρητικότητα 100 kWh.

Η αυτονομία που εξασφαλίζει ξεπερνά τα 700 χιλιόμετρα, ενώ υποστηρίζεται ταχυφόρτιση με ισχύ έως και 270 kW. Στην περίπτωση αυτή η μπαταρία φορτίζει από το 5 έως το 80% της χωρητικότητάς της σε λιγότερα από 25 λεπτά. Αν ο οδηγός έχει ακόμα πιο λίγο χρόνο στη διάθεσή του τότε μέσα σε λιγότερα από 10 λεπτά σύνδεσης στο φορτιστή η μπαταρία αποθηκεύει τόση ενέργεια που επαρκεί για 300 χιλιόμετρα.

Σε ότι αφορά τις επιδόσεις του Audi A6 e-tron σημειώστε ένα 0-100 χλμ./ ώρα σε λιγότερα από 4,0 δεύτερα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ