ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η εντυπωσιακή Lyriq είναι η πρώτη ηλεκτρική Cadillac

Η εντυπωσιακή Lyriq είναι η πρώτη ηλεκτρική Cadillac

H Cadillac είναι μια από τις πιο γνωστές μάρκες των ΗΠΑ και αυτή ίσως με τον πιο premium χαρακτήρα διεθνώς, η οποία θέλει να μετεξελιχθεί τα επόμενα χρόνια σε πλήρως ηλεκτρική.

Το πρώτο της βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση είναι η Lyriq, ένα μεγάλο, μήκους σχεδόν 5,0 μέτρων πολυτελές SUV, που θα είναι διαθέσιμο από τις αρχές του 2022 και μάλιστα σε πολύ ενδιαφέρουσα τιμή. Που στις ΗΠΑ θα ξεκινά από τις 60.000 δολάρια, ενώ στην Ευρώπη όπου επίσης θα διατίθεται θα κυμαίνεται κατά πάσα πιθανότητα σε υψηλότερα επίπεδα.

Αισθητικά η Lyriq δεν αποστασιοποιείται ιδιαίτερα από το πρωτότυπο που είχε παρουσιάσει πέρυσι η Cadillac. Έτσι χαρακτηρίζεται από μια εμφατική κλειστή μάσκα με φωτιζόμενο τη σήμα της μάρκας και λεπτούς προβολείς, ενώ εξίσου χαρακτηριστικά είναι και τα πίσω φώτα της. Όσο για τις ζάντες η στάνταρ επιλογή είναι των 20 ιντσών ενώ προαιρετικά υπάρχουν διαθέσιμες και 22άρες.

Στο εσωτερικό δεσπόζει η μεγάλη, ελεύθερη και κυρτή οθόνη με τη διαγώνιο των 33,0 ιντσών η οποία δείχνει ενιαία, ενώ σα να αιωρείται δείχνει και η κεντρική κονσόλα.

Η ηλεκτρική διάταξη σε συνδυασμό με το μεγάλο μεταξόνιο των 3.094 χιλιοστών εξασφαλίζει πολύ μεγάλους χώρους στο εσωτερικό με ενδεικτικό το μέγεθος του πορτμπαγκάζ που κυμαίνεται από τα 793 έως τα 1.723 λίτρα.

Ο εξοπλισμός φυσικά μπορεί να γίνει κάτι παραπάνω από πολυτελής και να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και ένα premium ηχοσύστημα της AKG με συνολικά 18 ηχεία.

Το σύστημα πρόωσης αποτελείται από ένα ηλεκτροκινητήρα 345 ίππων στον πίσω άξονα που κινεί τους αντίστοιχους τροχούς -στην πορεία θα κάνουν την εμφάνισή τους και τετρακίνητες, ισχυρότερες εκδόσεις- και μια μπαταρία 100 kWh. Η οποία θα εξασφαλίζει αυτονομία που θα ξεπερνά ελαφρώς τα 480 χιλιόμετρα, ενώ σε ταχυφορτιστή συνεχούς ρεύματος (DC) ισχύος 190 kW θα προσλαμβάνει μέσα σε 10 λεπτά αρκετή ενέργεια για να καλυφθούν μέχρι και 122 χιλιόμετρα.

Ο στόχος της Cadillac είναι η ηλεκτρική της μεταστροφή να έχει ολοκληρωθεί έως το 2030, ενώ το επόμενό της EV θα είναι η Celestiq.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ