ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

To Kona N των 280 ίππων είναι το πρώτο σπορ SUV της Hyundai

To Kona N των 280 ίππων είναι το πρώτο σπορ SUV της Hyundai

Τα μοντέλα με τον κωδικό Ν είναι τα πιο σπορ στη γκάμα της Hyundai και μετά τα i30 N και i20 N που είναι εκπρόσωποι της κλασικής κατηγορίας των hot hatches ήταν κάτι παραπάνω από βέβαιο πως η γκάμα θα εμπλουτιζόταν και από ένα δυνατό και γρήγορο SUV. Που θα δηλώνει ευθύς εξαρχής το χαρακτήρα του.

Αυτό ακριβώς λοιπόν κάνει και το Kona N, που οπτικά ξεχωρίζει από την εμφατική μάσκα, τις εισαγωγές αέρα που υπάρχουν ανάμεσά της και στο καπό, ενώ γενικά οι σχεδιαστές της Hyundai έχουν εφαρμόσει όλα τα μέσα που είχαν στη διάθεσή τους για να προσδώσουν ένα πιο σπορ και δυναμικό παρουσιαστικό.

Έτσι το παρόν δηλώνουν τόσο η πίσω αεροτομή και ο διαχύτης, όσο και οι μεγάλες ζάντες των 19 ιντσών και μια κόκκινη ρίγα περιμετρικά.

Φυσικά δεν λείπουν και τα λογότυπα Ν στο αμάξωμα και το εσωτερικό, που πέρα από μια σπορ νότα έχει πλήρη εξοπλισμό, που περιλαμβάνει ακόμα και Head Up Display, αλλά και τα στοιχεία εκείνα που υπάρχουν και στα άλλα μοντέλα Ν. Όπως τα μπουτόν με τα οποία επιλέγονται τα προγράμματα οδήγησης (Eco, Normal, Sport, N και Custom).

Ο κινητήρας είναι η πιο ισχυρή έκδοση των 280 ίππων του τετρακύλινδρου των 2.000 κυβικών που είναι γνωστός και από την ανανεωμένη έκδοση του i30 N. Συνδυάζεται με ένα ειδικά εξελιγμένο αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, κινεί τους εμπρός τροχούς, εξασφαλίζει ένα 0-100 χλμ./ ώρα σε 5,5 δεύτερα με launch control και μια τελική 240 χλμ./ ώρα, ενώ αν χρειαστεί μπορεί για 20 δεύτερα και μέσω της λειτουργία Ν Grin Shift να φτάσει και τους 290 ίππους.

Το νέο και ενδιαφέρον Hyundai Kona N θα είναι διαθέσιμο μέσα στη χρονιά και η τιμή του αναμένεται ελαφρώς πιο υψηλή από αυτήν του αντίστοιχο i30 N.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ