ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

To Evos θα είναι εκτός απροόπτου ο διάδοχος του Ford Mondeo

To Evos θα είναι εκτός απροόπτου ο διάδοχος του Ford Mondeo

Η Ford κάθε άλλο παρά κρύβει πως το Mondeo, το μεσαίο της μοντέλο που υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια στη γκάμα της, δεν θα συνεχίσει. Ούτε με τη μορφή που γνωρίζουμε αλλά ούτε και ως όνομα, καθώς τα πάντα θα αλλάξουν. Για κάτι πιο σύγχρονο και ελκυστικό, μια πρώτη προσέγγιση του οποίου είναι το Evos.

Που έκανε την εμφάνισή του στην έκθεση της Σαγκάης πριν από λίγες εβδομάδες και φυσικά, όπως είναι αναμενόμενο, διαθέτει στοιχεία από SUV. Σε συνδυασμό με μια εικόνα κουπέ, ενώ ενσωματώνει και χαρακτηριστικά από το πρώτο ηλεκτρικό της μάρκας, τη Mustang Mach-E. Χαρακτηριστικά όπως τις αναδιπλούμενες χειρολαβές, ενώ το Evos ακολουθεί πιστά και τη νέα μόδα με τους λεπτούς προβολείς.

Ταυτόχρονα ακολουθεί και την τάση της μεγάλης οπτικά οθόνης στο εσωτερικό, που έχει συνολικά μήκος 1,10 μέτρων και αποτελείται μεταξύ άλλων από έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων διαγώνιου 12,3 ιντσών και από μια οθόνη αφής με ανάλυση 4Κ για το σύστημα infotainment που έχει διαγώνιο ούτε λίγο ούτε πολύ 27,0 ιντσών.

Φυσικά το παρόν θα δίνουν όλες οι δυνατότητες διασύνδεσης και μια πληθώρα συστημάτων υποβοήθησης, ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα των ασύρματων (over the air) ενημερώσεων του λογισμικού.

Αν και μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί λεπτομέρειες για το σύστημα πρόωσης θεωρείται βέβαιο με το νέο Ford Evos, που όπως είπαμε θα αντικαταστήσει εκτός απροόπτου το Mondeo, θα πωλείται παγκοσμίως ως υβριδικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ