ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Tο Citroen Mon Ami Cargo είναι το πιο μικρό ηλεκτρικό επαγγελματικό

Αυτοκίνητο: Tο Citroen Mon Ami Cargo είναι το πιο μικρό ηλεκτρικό επαγγελματικό

To Mon Ami της Citroen είναι ένα από τα πιο μικρά και πιο φτηνά ηλεκτρικά αυτοκίνητα που μπορεί να αγοράσει κανείς και τώρα η γαλλική εταιρεία παρουσίασε και μια επαγγελματική του έκδοση.

Τη Μon Ami Cargo, που έχει τις ίδιες λιλιπούτειες εξωτερικές διαστάσεις -το μήκος του είναι μόλις 2,45 μέτρα, ελαφρώς μικρότερο από αυτό ενός Smart Fortwo- και στην οποία το κάθισμα του συνοδηγού έχει αντικατασταθεί από ένα cargo box. Από ένα «κουτί» δηλαδή που έχει χωρητικότητα 260 λίτρων -συνολικά υπάρχουν 400 λίτρα διαθέσιμα- και ένα κάλυμμα που αντέχει μέχρι και 40 κιλά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σα βάση για ένα tablet ή ως επιφάνεια «γραφείου».

Επίσης υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς αντικειμένων με συνολικό μήκος έως και 1,20 μέτρα, γεγονός που εξασφαλίζει στο Mon Ami Cargo δυνατότητα χρήσης από εταιρείες με πολλές δραστηριότητες. Από διανομές και τεχνικές υπηρεσίες, μέχρι π.χ. ανθοπωλεία.

Αν πάντως μια εταιρεία παραγγείλει από 10 Mon Ami Cargo και πάνω η Citroen μπορεί να τα παραδώσει βαμμένα στα χρώματά της και με τα λογότυπά της από το εργοστάσιο.

Όπως και η επιβατική έκδοση έτσι και η επαγγελματική έχει έναν ηλεκτροκινητήρα 8 ίππων και μια μπαταρία 5,5 kWh, που εξασφαλίζει μια αυτονομία της τάξης των 75 χιλιομέτρων. Όσο για την τελική του ταχύτητα φτάνει τα 45 χλμ./ ώρα.

Οι πωλήσεις του Citroen Mon Ami Cargo στη Γαλλία θα ξεκινήσουν τον Ιούνιο και η τιμή του θα ξεκινά από τις 6.490 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ