ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Ακόμα και τα Caterham θα γίνουν ηλεκτρικά

Αυτοκίνητο: Ακόμα και τα Caterham θα γίνουν ηλεκτρικά

Πρόσφατα μια από τις πλέον παραδοσιακές βρετανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, η Caterham, άλλαξε ιδιοκτησιακό καθεστώς μιας και πέρασε στην κατοχή της VT Holdings που είναι και ο εισαγωγές της εταιρείας στην Ιαπωνία. 

Οι νέοι ιδιοκτήτες φυσικά θέλουν να διασφαλίσουν την παρουσία της Caterham και στο μέλλον και έτσι ανακοίνωσαν πως το 2023 θα παρουσιαστεί μια έκδοση μηδενικών ρύπων του θρυλικού Seven.

Μάλιστα η ηλεκτρική εκδοχή του διθέσιου σπορ μοντέλου θα έχει επιδόσεις ανάλογες με αυτές του 620Ρ.

Αυτό σημαίνει πως θα ολοκληρώνει το 0-100 χλμ./ ώρα σε λιγότερα από 3,0 δεύτερα.

Μάλιστα όσοι έχουν οδηγήσει ένα από τα πρωτότυπα λένε πως θυμίζει πολύ go kart και πως είναι μεν διαφορετικό από τα στάνταρ μοντέλα της εταιρείας αλλά εξίσου γοητευτικό.

Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο ότι η φιλοσοφία της εταιρείας δεν θα αλλάξει ούτε στην ηλεκτρική εποχή. Έτσι και στο Caterham EV θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στον περιορισμό του βάρους, που παραδοσιακά χαρακτηρίζει τα μοντέλα της μάρκας.

Σε σχέση πάντως με τις τρέχουσες εκδόσεις του Seven η ηλεκτρική έκδοση θα είναι πιο βαριά, ενώ ακριβώς για αυτό το λόγο θα έχει ένα πιο ενισχυμένο πλαίσιο και πιο heavy duty αναρτήσεις.

Σε ότι αφορά την εξασφάλιση των ηλεκτροκινητήρων και των μπαταριών, η βρετανική εταιρεία θέλει να συνάψει συμφωνία προμήθειάς τους από κάποιον άλλο κατασκευαστή. Κάτι παρόμοιο δηλαδή με τη συμφωνία που έχει με τη Ford που της παρέχει κινητήρες, ενώ στα πλάνα υπάρχει και αγωνιστική εκδοχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ