ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Estrema Fulminea: Ακόμα ένα ηλεκτρικό hypercar με εντυπωσιακή ισχύ αλλά και high tech μπαταρίες

Estrema Fulminea: Ακόμα ένα ηλεκτρικό hypercar με εντυπωσιακή ισχύ αλλά και high tech μπαταρίες

Τα ηλεκτρικά υπερ- αυτοκινήτα με αποδόσεις χιλιάδων ίππων μπορεί να μην εντυπωσιάζουν τόσο όσο πριν από μερικούς μήνες αλλά από την άλλη δεν περνούν και απαρατήρητα.

Ειδικά αν έχουν και κάποιο άλλο ενδιαφέρον στοιχείο, όπως έχει το Estrema Fulminea, που παρουσίασε επίσημα στο Μουσείο Αυτοκινήτου στο Τορίνο η εταιρεία Automobili Estrema.

To ιδιαίτερο στοιχείο εδώ λοιπόν είναι η τεχνολογία των μπαταριών του, οι οποίες είναι, σύμφωνα με την εταιρεία, υβριδικές. Αυτό στην πράξη σημαίνει πως είναι συνδυασμός στοιχείων με στερεό ηλεκτρολύτη και υπερ- πυκνωτών. Και μπορεί οι υπερ-πυκνωτές να έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους στη Lamborghini Sian αλλά οι μπαταρίες στερεού τύπου δεν είναι ακόμα σε στάδιο παραγωγής. Οπότε λογικά δημιουργείται το ερώτημα πως η μικρή και άγνωστη Automobili Estrema θα αποκτήσει πρόσβαση στη συγκεκριμένη τεχνολογία.

Ο επικεφαλής της εταιρεία Gianfranco Pizzuto είπε πως αυτό εξασφαλίζεται από το πολύ μικρό ύψος της παραγωγής και τη συνεργασία της με την ABEE (Avesta Battery Energy Engineering).

Το υβριδικό αυτό σύστημα μπαταριών θα ζυγίζει περίπου 300 κιλά και θα έχει ενεργειακή χωρητικότητα 100 kWh, ενώ η φόρτισή της από το 10 έως το 80% θα γίνεται μέσα σε μόλις 15 λεπτά.

Η αυτονομία θα φτάνει τα 520 χιλιόμετρα, ενώ η συνδυαστική απόδοση των συνολικά τεσσάρων ηλεκτροκινητήρων είναι 2.040 ίπποι. Που επαρκούν για μια τελική ταχύτητα 320 χλμ./ ώρα, για ένα 0-100 χλμ./ ώρα σε λιγότερα από 2,0 δεύτερα και ένα 0-320 χλμ./ ώρα σε λιγότερα από 10,0 δεύτερα.

Όσο για την τιμή του Estrema Fulminea θα κυμαίνεται περίπου στα 2,0 εκατομμύρια ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ