ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το σύγχρονο Abarth 1000 SP είναι ένα και μοναδικό και βασίζεται στην Alfa Romeo 4C

Το σύγχρονο Abarth 1000 SP είναι ένα και μοναδικό και βασίζεται στην Alfa Romeo 4C

Η Abarth μπορεί πλέον να περιλαμβάνει στη γκάμα της ειδικές εκδόσεις του Fiat 500 αλλά και του 124 Spider αλλά στο παρελθόν είχε να επιδείξει βελτιωμένες εκδόσεις και μοντέλων της Alfa Romeo αλλά και της Porsche, κατακτώντας πολλές νίκες σε αγώνες.

Ένα από τα πιο διάσημα αγωνιστικά της στη χρυσή εποχή της ήταν και το 1000 SP (Sport Prototipo), που παρουσιάστηκε σε μια νέα σύγχρονη εκδοχή του. Και μπορεί η Stellantis να μην έχει ανακοινώσει λεπτομέρειες σχετικά με τα μηχανικά του μέρη αλλά τα 1.742 κυβικά του κινητήρα του, οι 240 ίπποι του αλλά και η τοποθέτησή του στο κέντρο αποτελούν μια πολύ σοβαρή ένδειξη για το ότι η βάση του είναι η Alfa Romeo 4C Spider.

Σε σχέση πάντως με το αρχέτυπο, όπως μπορεί να δει κανείς από τις φωτογραφίες, είναι πολύ πιο μεγάλο και ογκώδες, ενώ συνολικά η σύγχρονη εκδοχή του είναι ιδιαίτερα επιτυχημένη, συνδυάζοντας κλασικά και μοντέρνα στοιχεία.

Το πιο εμβληματικό του σημείο, που παραπέμπει άμεσα στο διάσημο πρόγονό του, είναι το πίσω μέρος του με τους μεγάλους αεραγωγούς που επιτρέπουν την απαγωγή της θερμότητας που εκπέμπει ο turbo τετρακύλινδρος των 1.700 και κάτι κυβικών.

H Stellantis δήλωσε μεν πως το σύγχρονο Abarth 1000 SP θα κατασκευαστεί μια και μόνο φορά, αλλά αυτό είναι πιθανό να αλλάξει στο μέλλον. Ειδικά αν υπάρχουν διαθέσιμα πλαίσια από ανθρακόνημα της Alfa Romeo 4C, που απείχε πολύ από το να χαρακτηρισθεί ως εμπορική επιτυχία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ