ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Το νέο κουπέ της σειράς 2 της BMW θέλει να είναι ο διάδοχος της θρυλικής 2002

Αυτοκίνητο: Το νέο κουπέ της σειράς 2 της BMW θέλει να είναι ο διάδοχος της θρυλικής 2002

Το επόμενο χρονικό διάστημα η BMW θα παρουσιάσει επίσημα τη νέα γενιά του κουπέ της σειράς 2. Η οποία φιλοδοξεί να αποτελεί τη διάδοχο, έστω και με χρονική υστέρηση, ενός από τα πιο εμβληματικά μοντέλα της γερμανικής εταιρείας. Της 2002.

Αυτό στην πράξη σημαίνει πως θα διαθέτει όλα τα στοιχεία του παραδοσιακού DNA της βαυαρικής εταιρείας Δηλαδή μικρές διαστάσεις, αμεσότητα στο δρόμο, πολλά άλογα και βέβαια κίνηση στους πίσω τροχούς. Ταυτόχρονα και η εμφάνισή του, π.χ. με τους προβολείς που εισέρχονται στα φτερά, παραπέμπουν στο διάσημο πρόγονο.

Από κει και πέρα έχει αυξηθεί το μεταξόνιο κατά 51 χιλιοστά, ενώ αυτό που δεν θα έχει είναι η τεράστια μάσκα του μεγαλύτερου κουπέ της σειράς 4. Με το οποίο πάντως μοιράζεται το ίδιο πλαίσιο, που σε σχέση με το υπάρχον μοντέλο έχει μεγαλύτερη ακαμψία.

Και σαφώς βελτιωμένη αεροδυναμική έτσι ώστε η άντωση να είναι περιορισμένη, ενώ στα ιδιαίτερα στοιχεία του νέου 2 κουπέ περιλαμβάνονται και τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ.

Σε ότι αφορά τους κινητήρες η 230i θα κινείται από το δίλιτρο turbo των 245 ίππων της μάρκας, ενώ η M240i xDrive θα είναι τετρακίνητη -το μεγαλύτερο ποσοστό της ροπής θα καταλήγει στους πίσω τροχούς- και πιο ισχυρή, καθώς ο εξακύλινδρός της των 3.000 κυβικών θα αποδίδει 374 ίππους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ